Φονική επίθεση σε αμερικανικό προξενείο

Έξι τουλάχιστον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την ένοπλη επίθεση στο αμερικανικό προξενείο της πόλης Πεσαβάρ στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Ακούστηκαν εκρήξεις και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και τους ενόπλους αντάρτες. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν του Πακιστάν.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός τους, Αζάμ Ταρίκ, μιλώντας στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, από μια άγνωστη τοποθεσία, "οι Αμερικανοί, εχθροί μας είναι (...) εμείς κάναμε την επίθεση κατά του προξενείου τους στην Πεσαβάρ, σχεδιάζουμε κι άλλες παρόμοιες επιθέσεις".

Πληροφορίες για την επίθεση

Οι νεκροί από την επίθεση αυτή, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων επιτιθέμενων, που φορούσαν παραπλανητικά πακιστανικές στρατιωτικές στολές κι ήταν άριστα οπλισμένοι, σύμφωνα με μαρτυρίες, "είναι τουλάχιστον έξι", όπως μεταδίδουν πακιστανικά ΜΜΕ, μιλώντας και για ένα "μεγάλο αριθμό τραυματιών".

Επί ένα 20λεπτο, οι επιτιθέμενοι έβαλαν κατά του προξενείου, πρώτα στον περίγυρό του και τελικά κατά του ίδιου του κτιρίου της διπλωματικής αποστολής, "από το οποίο αναδυόταν λίγο μετά πολύς γκρι καπνός", σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες.

"Είδα ενόπλους να επιβαίνουν σε ένα αυτοκίνητο. Ορισμένοι κρατούσαν εκτοξευτήρες οβίδων. Αρχικά πυροβόλησαν εναντίον της φρουράς ασφαλείας στο φυλάκιο κοντά στο προξενείο και στη συνέχεια το ανατίναξαν", δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο πρακτορείο Ρόιτερ.

"Με πολύ έντονο τρόπο", ο εκπρόσωπος του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Ρόμπερτ Γκιμπς, "καταδίκασε" τη φονική επίθεση και εξέφρασε την "πολύ μεγάλη ανησυχία" της αμερικανικής κυβέρνησης.πηγη:http://www.nooz.gr

Η λίστα ιστολογίων μου