Ελεύθερος ο Έλληνας όμηρος των Ταλιμπάν


Επτά μήνες μετά την απαγωγή του από ομάδα Ταλιμπάν, ο Αθανάσιος Λερούνης, πρόεδρος των Ελλήνων Εθελοντών, αφέθηκε ελεύθερος, όπως ανακοίνωσε πακιστανός αξιωματούχος."Είναι εδώ. Φαίνεται μια χαρά. Είναι υγιής", σημείωσε ο πακιστανός αξιωματούχος, Ρεχματουλάχ Ουαζίρ, διευκρινίζοντας πως δεν καταβλήθηκαν λύτρα. "Είχαν διάφορα αιτήματα, αλλά δεν τα αποδεχθήκαμε και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωσή του μέσω διαπραγματεύσεων και ...πίεσης", προσέθεσε.

Ο Πακιστανός κυβερνητικός αξιωματούχος Ρεχματουλάχ Ουαζίρ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως οι Ταλιμπάν απελευθέρωσαν τον Αθανάσιο Λερούνη στην επαρχία Νουριστάν του Αφγανιστάν και Πακιστανοί αξιωματούχοι τον μετέφεραν το βράδυ της Τετάρτης (7/4) στο Τσιτράλ.

Ο Αθανάσιος Λερούνης, που εργαζόταν σε πολιτιστικό πρόγραμμα στην περιοχή Τσιτράλ από το 2001, είχε απαχθεί από την οικία στην οποία διέμενε στις 8 Σεπτεμβρίου του 2009 και ο σωματοφύλακάς του είχε τραυματιστεί θανάσιμα έξω από το μουσείο του στην απομακρυσμένη κοιλάδα των Καλάς.πηγη:http://www.cosmo.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου