Ολυμπιακός: Μαρινάκης μεγαλομέτοχος με Κόκκαλη πρόεδρο

Μετά από 17 χρόνια θριάμβων η ΠΑΕ Ολυμπιακός γυρίζει σελίδα με στόχο να πετύχει κι άλλους... Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι από σήμερα ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχοντας για πρώτο στόχο να συνεχίσει στις βάσεις που έβαλε ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος στην ιστορία των «ερυθρόλευκων». Οι δύο άνδρες αποφάσισαν να παραμείνει ο κ. Κόκκαλης στη θέση του προέδρου.
Οπως ανακοινώθηκε μετά τη διάρκειας 3 ωρών συνάντησή τους την Παρασκευή στα γραφεία της εταιρείας στην πλατεία Αλεξάνδρας, ο Πειραιώτης εφοπλιστής καταβάλλοντας το ποσό των 50 εκ. ευρώ στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα έχει πλέον υπό την κατοχή του το 67% των μετοχών, οπότε θα γίνει το νέο «αφεντικό» του Ολυμπιακού.
Με τα δεδομένα της νέας συμφωνίας η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει ως εξής: Βαγγέλης Μαρινάκης 67%, Σωκράτης Κόκκαλης 12%, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης 12%, Ερασιτέχνης ΟΣΦΠ 10%, Διάφοροι μέτοχοι 1%.«Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει όλα όσα διεκδικούσε όλα αυτά τα χρόνια. Επετεύχθη μια συνεργασία που είχε βασικό γνώμονα την πρόοδο κι ενίσχυση της ΠΑΕ Ολυμπιακός» είπε ο Σωκράτης Κόκκαλης μετά το τέλος της συνάντησης. Από την πλευρά του, το νέο αφεντικό του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε: «Ο κ. Κόκκαλης θα παραμείνει πρόεδρος και μετά την συμφωνία. Ο,τι είπαμε και συμφωνήσαμε το κάναμε για το καλό και το μέλλον του Ολυμπιακού για την προοπτική και την ελπίδα. Εχουμε πολλά να πούμε στο εγγύς μέλλον. Η συμφωνία αυτή ό,τι καλύτερο για τα χρόνια που έρχονται» κατέληξε ο κ. Μαρινάκης!
Ακολούθως μίλησε και ο νομικός σύμβουλος του Βαγγέλη Μαρινάκη, κ. Βρέντζος ο οποίος αναφερόμενος στα της συμφωνίας, είπε: «Επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ του Σωκράτη Κόκκαλη και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αποφασίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 50 εκατ. ευρώ, την οποία θα καλύψει ο κ. Μαρινάκης και θα φτάσει στο 67% των μετοχών, μέσω απόκτησης μετοχών από τον κ. Κόκκαλη. Οι νομικοί και οικονομικοί σύμβουλοι θα κανονίσουν τα περαιτέρω, ο κ. Κόκκαλης θα παραμείνει πρόεδρος».Ο Ολυμπιακός στην εποχή Σωκράτη Κόκκαλη
Ηταν η 15η Απριλίου του 1993 όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης αναλάμβανε να βγάλει τον Ολυμπιακό από το αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει και να τον οδηγήσει στις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία του. Κάτι περισσότερο από 17 χρόνια και 2 μήνες μετά ο πλέον αντικειμενικός φίλαθλος του ελληνικού ποδοσφαίρου κατατάσσει τον πρόεδρο των Πειραιωτών στην ψηλότερη θέση των ανθρώπων που πέρασαν από τον συγκεκριμένο θώκο.Στα χρόνια της εποχής Σωκράτη Κόκκαλη, ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη οικονομική ισχύ μετά από μία πολύ δύσκολη περίοδο που είχε προηγηθεί και που οδηγούσε τον σύλλογο σε καταστροφή. Η ομάδα απέκτησε το δικό της υπερσύγχρονο γήπεδο στο Καραϊσκάκη, το προπονητικό της κέντρο μοντέρνων προδιαγραφών στο Ρέντη και η ΠΑΕ σύγχρονα γραφεία στην Πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά.Σε επίπεδο τίτλων ο Ολυμπιακός σάρωσε όλα τα ρεκόρ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την κατάκτηση δώδεκα πρωταθλημάτων και πέντε νταμπλ, ενώ στην Ευρώπη είχε μόνιμη παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ φτάνοντας μία φορά στα προημιτελικά και άλλες δύο στους 16 της διοργάνωσης.Ο Σωκράτης Κόκκαλης έφερε στο ελληνικό ποδόσφαιρο μερικούς από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές παγκόσμιας ακτινοβολίας και ειδικά τους σούπερ σταρ Βραζιλιάνους Ριβάλντο και Ζιοβάνι, ενώ από τον Ολυμπιακό πέρασαν σε αυτό το διάστημα οι σπουδαιότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές της εποχής μας.πηγη:http://www.sportnooz.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου