Χυμοί: «Περικοπές» στη ζάχαρη ζητεί η Κομισιόν
Περισσότερους χυμούς «sugar free», ζητεί η Κομισιόν από τις βιομηχανίες τροφίμων. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή πρότεινε νέους ευρωπαϊκούς κανόνες για την παραγωγή, τη σύσταση και τη σήμανση των τυποποιημένων χυμών φρούτων, οι οποίοι θα ευθυγραμμίζονται με την ευρωπαϊκή πολιτική προώθησης ισορροπημένης διατροφής. Όσον αφορά στα συστατικά των χυμών, η Επιτροπή ζήτησε την απαγόρευση προσθήκης ζάχαρης, εξαιρώντας ορισμένους τύπους νέκταρ και άλλα παραπλήσια προϊόντα. Ωστόσο, η προσθήκη ζάχαρης θα πρέπει να αναγράφεται με σαφήνεια στη συσκευασία του προϊόντος, τονίζει η Επιτροπή. Οι περισσότερες προτεινόμενες αλλαγές στους κανόνες που διέπουν τους χυμούς φρούτων στην ΕΕ. αφορούν στην ευθυγράμμισή τους με τα νέα πρότυπα του Διεθνούς Διατροφικού Κώδικα. Η πρόταση της Επιτροπής αναμένεται να εγκριθεί από το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιοhttp://www.skai.gr.