Αν θέλετε να ενισχύσετε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σας καλύτερα να αποφεύγετε ταινίες δράσης όπου πρωταγωνιστεί η Angelina Jolie.

Αν θέλετε να ενισχύσετε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σας καλύτερα να αποφεύγετε ταινίες δράσης όπου πρωταγωνιστεί η Angelina Jolie. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η Daily Mail, το να παρακολουθεί μία γυναίκα ταινίες δράσης με ηρωίδες δυναμικές και όμορφες γυναίκες, μειώνει την εκτίμηση που έχει στον εαυτό της και την κάνει δυστυχισμένη. Ακόμη και οι άνδρες όταν παρακολουθούν ταινίες , όπως το Tomb Raider όπου η Angelina Jolie έρχεται να σώσει τον κόσμο, προσδοκούν πολλά περισσότερα από τις συντρόφους τους. Γυναίκες και άνδρες αξιολογούν ως περισσότερο ελκυστικούς ρόλους δυναμισμού και ομορφιάς απ’ ότι πιο ευαίσθητους και τρυφερούς. Μία επιθετική και όμορφη γυναίκα αξιολογείται θετικότερα απ’ ό,τι μία πιο ευάλωτη.
Οι ερευνητές έδειξαν σε εθελοντές διαφορετικούς τύπους ηρωίδων και οι εκπρόσωποι και των δύο φύλων έδειξαν προτίμηση στις πιο... δυναμικές. Οι ερευνητές, που δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της μελέτης τους στο Sex Roles Journal, απέδειξαν ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερες προσδοκίες από τον εαυτό τους απ’ ό,τι οι άνδρες και βλέποντας και ανάλογες ταινίες ενισχύει αυτές τις προσδοκίες. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια δήλωσαν: "Έκθεση σε ελκυστικούς, δυναμικούς κι επιθετικούς γυναικείους χαρακτήρες στην ουσία αυξάνει τις προσδοκίες των γυναικών που πλέον προσπαθούν να αντεπεξέλθουν σε ακόμη περισσότερους ρόλους, θέλοντας να είναι πιο ανεξάρτητες και φιλόδοξες κι ακόμη περισσότερο κοινωνικές"http://www.real.gr/.

Η λίστα ιστολογίων μου