Μολυσματικό κηρίο

Μολυσματικό κηρίο

Τί είναι το μολυσματικό κηρίο

Το μολυσματικό κηρίο είναι μια μολυσματική νόσος του δέρματος που προκαλείται από βακτήρια που εισέρχονται στο δέρμα από περιοχές που υπάρχει κάποιο κόψιμο ή έκζεμα. Είναι πολύ μεταδοτικό και η μετάδοση γίνεται με φυσική επαφή. Πιο συχνά το συναντάμε σε παιδάκια.

Ποιά είναι τα συμπτώματα

Συνήθως πρόκειται για μικρές φουσκάλες στο πρόσωπο γύρω από το στόμα και τη μύτη ενώ το δέρμα στις αντίστοιχες περιοχές είναι κόκκινο. Μπορεί να προσβληθούν όμως και άλλες περιοχές. Λίγο μετά οι φουσκάλες σκάνε απελευθερώνοντας ένα κιτρινωπό υγρό. Όταν το υγρό στεγνώσει σχηματίζει μια κρούστα στο χρώμα του μελιού. Συχνά το μολυσματικό κηρίο επεκτείνεται αν αφεθεί χωρίς θεραπεία.

Ποιά είναι η θεραπεία

Τοπικά αντιβιοτικά σε μορφή κρέμας ή και αντιβιοτικά από το στόμα. Η διαβροχή της κρούστας με ζεστό αλατισμένο νερό επιτρέπει την αφαίρεσή τους και ανακουφίζει τη φαγούρα. Με τη θεραπεία συνήθως υποχωρεί σε λίγες μέρες. Για την αποφυγή της μετάδοσης συνίσταται το καλό πλύσιμο των χεριών και να μη μοιράζεται κανείς τις πετσέτες του.http://blog.nowdoctor.gr

Η λίστα ιστολογίων μου