Τί είναι η συστροφή όρχεως

Τί είναι η συστροφή όρχεως

Συστροφή εννοούμε την στροφή του όρχη γύρω από τον σπερματικό του πόρο με αποτέλεσμα τη διακοπή της αιμάτωσής του. Είναι μια ασυνήθιστη αλλά ιδιαίτερα επώδυνη κατάσταση, που απαιτεί επείγουσα ιατρική αντιμετώπιση.

Ποιά είναι τα συμπτώματα

Χαρακτηρίζεται από ξαφνικό έντονο πόνο, χωρίς να έχει προηγηθεί τραυματισμός. Ο πόνος μπορεί να είναι τόσο έντονος που να προκαλεί ναυτία ή εμετό. Σε μικρό χρονικό διάστημα ο όρχις πρήζεται και μπορεί να παρουσιαστεί και πυρετός. Μπορεί αιφνίδια να επανέλθει ο όρχις οπότε και να παρατηρηθεί ταχεία ανακούφιση από τα συμπτώματα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Πώς γίνεται η διάγνωση

Γίνεται από το γιατρό που θα εξετάσει τον όρχι και με τη βοήθεια ενός υπερηχογραφήματος που μπορεί να δείξει την δομή στο εσωτερικό του όρχη.

Πώς γίνεται η θεραπεία

Η θεραπεία της συστροφής όρχεως είναι χειρουργική. Γίνεται τομή στο όσχεο και ξετυλίγεται ο σπερματικός τόνος. Υπάρχει η πιθανότητα να προσπαθήσει ο γιατρός να κάνει μια προσπάθεια «ξετυλίγματος» με το χέρι ,πριν αποφασιστεί χειρουργείο. Εάν όμως αυτή η προσπάθεια δεν επιτύχει η ανάγκη για χειρουργική ανάταξη είναι επιτακτική.http://www.healthpress.gr

Η λίστα ιστολογίων μου