Τι δεν πρέπει ποτέ να πεις σε κάποιον που κάνει δίαιτα

Τι δεν πρέπει ποτέ να πεις σε κάποιον που κάνει δίαιτα


Μήπως κάνει δίαιτα κάποιο από τα αγαπημένα σας πρόσωπα και θέλετε να το ενθαρρύνετε; Πριν όμως, εκφράσετε τις σκέψεις  σας, πρέπει να ξέρετε τι θα του πείτε, διότι όσο καλοπροαίρετοι και να είστε, μπορεί να κάνετε ανεπανόρθωτη ζημιά. Τα λόγια σας μπορεί να αποτρέψουν τις προσπάθειες κάποιου που θέλει να χάσει κιλά. Άρα, για να μην θέλετε μετά να δαγκώσετε τη γλώσσα σας, διαβάστε τι δεν πρέπει ποτέ να πείτε δυνατά. 
«Βλέπω ήδη μεγάλη διαφορά πάνω σου». Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να πείτε σε κάποιον που κάνει μια δίαιτα. Αυτή η φράση κάνει τον άλλον να νιώθει ό,τι έχει ήδη αποκτήσει τους στόχους του, με αποτέλεσμα να τα παρατήσει. Από την άλλη πλευρά, οι συνεχείς έπαινοι μπορεί επίσης, να οδηγήσουν σε κάποια εμμονή με την ιδέα της απώλειας βάρους, μέχρι και και σε διατροφικές διαταραχές. Καλό είναι να κατευθύνετε τις συζητήσεις μακριά από το βάρος, εστιάζοντας σε άλλες θετικές αλλαγές, όπως η χαρούμενη διάθεση ή η αυξημένη ενέργεια.
«Μια μπουκιά δεν θα βλάψει.» Είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον καθένα, ακόμη και για εκείνους  που δεν κάνουν δίαιτα, να σταματήσουν να τρώνε κάτι νόστιμο. Φανταστείτε λοιπόν, να πείτε αυτή τη φράση σε κάποιον που ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής και που καταβάλλει προσπάθειες, ώστε να αντισταθεί στους πόθους του. Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα συναντήσετε τη φίλη σας, η οποία προσπαθεί να χάσει κιλά, διαλέξτε ένα υγιεινό εστιατόριο ή, ακόμα καλύτερα, πηγαίνετε για έναν περίπατο μαζί.
«Έκανα αυτό μόνο για σ΄ένα». Αυτή η πρόταση ακούγεται συχνά από την οικογένεια, η οποία θέλει να υποστηρίξει το άτομο που κάνει δίαιτα. Ένα παράδειγμα είναι, όταν τρώτε ένα γευστικό επιδόρπιο, μπροστά στο αγαπημένο σας πρόσωπο που κάνει διατροφή και να του λέτε το εξής: «Για σένα, έκανα μια φρουτοσαλάτα». Είναι ότι πιο λάθος, μπορείτε να πείτε εκείνη τη στιγμή.
«Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να φας αυτό; Νόμιζα ότι ήσουν σε μια διατροφή!» Καλό είναι να θυμάστε ό,τι δεν είστε η αστυνομία τροφίμων. Το σχέδιο απώλειας βάρους του καθενός, και τι επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται, είναι δικιά του ανησυχία. Ακόμα και αν τον βλέπετε να καταναλώνει όλη τη σακούλα με τα πατατάκια, δεν είναι δικό σας μέλημα να του κάνετε παρατήρηση. Εάν ασχοληθείτε, τότε μπορεί να κάνετε τα πράγματα χειρότερα και να αισθανθεί σαν ένα παιδί με έναν γονέα, που του λέει τι να κάνει.http://www.jenny.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου