Μετά την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου: Αρχή από το Σημείο Μηδέν

Μετά την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου: Αρχή από το Σημείο

Μετά την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου: Αρχή από το Σημείο Μηδέν

Για κάθε ταξιδιώτη - επισκέπτη της Νέας Υόρκης, το Σημείο Μηδέν όπου πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου 2001 στέκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι, αποτελεί ίσως το σημαντικότερο σημείο της σύγχρονης μεγαλούπολης.
Είναι ο τόπος που συνδέεται με την ιστορική μνήμη της παγκόσμιας κοινότητας εδώ και 18 χρόνια. Ο τόπος όπου η μισαλλοδοξία και ο θρησκευτικός φανατισμός κυριάρχησαν στιγμιαία. Η αμερικανική κοινωνία έβαλε στοίχημα από τότε, να αγωνίζεται στο διηνεκές για να μην το ξαναζήσει.
Σε αυτό το σημείο-σύμβολο, σε δεσπόζουσα θέση ακριβώς μπροστά στο μνημείο για τους χιλιάδες ανθρώπους που χάθηκαν, στέκεται ο ημιτελής Ναός του Αγίου Νικολάου, επιβεβαιώνοντας ότι η Νέα Υόρκη είναι μητρόπολη (και) με ορθόδοξη χριστιανική ταυτότητα. Είναι μία σκέψη που θα καθορίσει στους αμέσως επόμενους μήνες και χρόνια τις πράξεις του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, ο οποίος ενθρονίστηκε ενώπιον των Ελλήνων ομογενών το Σάββατο 22 Ιουνίου.
Πρώτη προτεραιότητά του, όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε συνομιλητές του, θα είναι η ανοικοδόμηση του Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν. «Κύριο και φλέγον» ζήτημα για την ομογένεια εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως τόνισε πολλάκις αυτές τις μέρες και ο ίδιος. 
Η ανοικοδόμηση του είναι ένα χρέος που έχει η ελληνική ομογένεια προς τον αμερικανικό λαό αλλά καθήκον καθώς συνεχίζεται η μάχη ενάντια στην θρησκευτική μισαλλοδοξία και στην τρομοκρατία, σημείωσε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας πως το ότι δεν έχει ολοκληρωθεί μας εκθέτει ενώπιον και όλου του αμερικανικού λαού. Η ολοκλήρωσή του είναι θέμα τιμής.https://www.huffingtonpost.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου