Ευάγγελος Βενιζέλος: Το "σύμβολο"

Είναι γνωστό το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ μετά την ρήξη της
Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ετσι λοιπόν μετά την χθεσινή συνέντευξη που έδωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στην τηλεόραση του Alpha ήταν η σειρά σήμερα του Βενιζέλου να της απαντήσει μέσα από τηλεοπτικό δίαυλο του Αλαφούζου.

Καθένας απ' τους δυο τους παρουσίασε με διαμετρικά αντίθετο τρόπο τα γεγονότα που συνέβησαν και οδήγησαν στην απομάκρυνση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το κόμμα του. Φυσικά εμείς δεν θα μπούμε στην διαδικασία να σχολιάσουμε τα λεγόμενα των στελεχών του σοσιαλδημοκρατικού μορφώματος.
Σε ένα μόνο σημείο της συνέντευξης του Ευ. Βενιζέλου θα σταθούμε.

«Το Κράτος είμαι εγώ», διακήρυττε με αλαζονεία ο βασιλιάς της Γαλλίας, Λουδοβίκος ΙΔ'. Προφανώς χάπια μετριοφροσύνης είχε πάρει ο Βενιζέλος και ήταν πιο συγκρατημένος. Αυτός δεν δήλωσε ότι είναι το κράτος, αλλά το "σύμβολο".

Και τί "συμβολίζει";  Συγκρατηθείτε: "Εγώ συμβολίζω τον αγώνα για την διάσωση της χώρας, τον αγώνα που έδωσε η παράταξη κουβαλώντας το έθνος στους ώμους της ... συμβολίζω το επίτευγμα του 2014 στο οποίο θα γυρίσει η χώρα το 2022 ... συμβολίζω τον αγώνα υπέρ της αλήθειας, υπέρ της δημοκρατίας, υπέρ της Ευρώπης, υπέρ των θεσμών.. συμβολίζω την ανάδειξη των λαθών και των ευθυνών του ΣΥΡΙΖΑ..." 



Υ.Γ. Το τι πραγματικά "συμβολίζει" ο Ευ. Βενιζέλος κάνε μια αναζήτηση στον ιστότοπο μας με το όνομα του. Είναι τόσα πολλά τα "κατορθώματά" του που θα χρειαζόταν ώρες για να τα αναφέρουμε.

Υ.Γ. 2 Η σημερινή κατηγορηματική δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία έκλεισε κατάμουτρα την πόρτα της Ν.Δ., στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σίγουρα δεν θα ενθουσίασε τον Βενιζέλου αφού από δω και πέρα θα βρίσκεται στα αζήτητα της πολιτικής ζωής.
Ασε που μπορεί κανένας εισαγγελέας να "ξεθάψει" κανένα περασμένο "κατόρθωμα" του "συμβόλου" και χωρίς βουλευτική ασυλία θα έχει πρόβλημα.http://tsak-giorgis.blogspot.com/

Η λίστα ιστολογίων μου