ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Τώρα μόνο ΚΚΕ για να λάμψει η ελπίδα, η αλήθεια, η δύναμη του λαού

Μαζική, μαχητική, με όγκο και παλμό ήταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΚΟ Αχαΐας του ΚΚΕ στον πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου στην Πάτρα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Καραθανασόπουλος, ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας αντιναύαρχος ε.α. Γιώργος Ροϊδης . και ο γιατρός Ανδρέας Μάζης υποψήφιος βουλευτής στην Αχαϊα ,
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι Κώστας Παρασκευάς και Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Τζαβάρας μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, όπως και οι υποψήφιοι βουλευτές Αχαΐας με το ψηφοδέλτιο του Κόμματος.
Η Πάτρα ντυμένη στα «κόκκινα», με πανό και αφίσες παντού, υποδέχτηκε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με εκατοντάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους άντρες και γυναίκες, συνταξιούχους, ανθρώπους όλων των ηλικιών, μέλη του Κόμματος αλλά και φίλους του που δίνουν αποφασιστικά την εκλογική μάχη για την ενίσχυσή του, αγωνιστές που συμπορεύονται μαζί του να δίνουν μαχητικό «παρόν». Ανάμεσά τους ξεχωριστή η παρουσία των νέων, μελών και φίλων της ΚΝΕ, να τροφοδοτεί τη συγκέντρωση με νεανικό «οξυγόνο».
Λίγο πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της ομιλίας, οι προσυγκεντρώσεις απ' την πλατεία Πυροσβεστείου και την πλατεία Πίνδου, κατέφτασαν, όπως και η μοτοπορεία των νέων που ξεκίνησε από τα Ζαρουχλέικα, κατέληξε στην πλατεία Τριών Συμμάχων και από εκεί στον πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου, στο χώρο της συγκέντρωσης. Είχαν προηγηθεί μικροπορείες προς το χώρο των προσυγκεντρώσεων από εργατικές και συνοικιακές ΚΟΒ, αλλά και η άφιξη όσων με λεωφορεία κατέφτασαν στην Πάτρα από απομακρυσμένες περιοχές της Αιγιάλειας, των Καλαβρύτων και της Δυτικής Αχαϊας. Ολα τα παραπάνω διαμόρφωσαν μια εικόνα αγωνιστικού αναβρασμού στην πόλη, ανάτασης και αισιοδοξίας για την έκβαση της μάχης της 7ης Ιούλη, στο φόντο και της πρόσφατης εκλογικής νίκης με την ανάδειξη ξανά κομμουνιστή δημάρχου, αγωνιστικής δημοτικής αρχής για δεύτερη τετραετία.
Και η μεγάλη αυτή συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με το σύνθημα «Ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ» και θερμά παρατεταμένα χειροκροτήματα, με τον Δ. Κουτσουμπα, τον Κ Πελετιδη, τον Γ. Ροΐδη και όλους τους υποψήφιους βουλευτές Αχαΐας να παίρνουν θέση στην εξέδρα.https://www.902.gr

Η λίστα ιστολογίων μου