ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Προκλητικοί γκεμπελίσκοι

Με τις απολογίες των στελεχών της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση και Ηλ. Παναγιώταρου συνεχίστηκε τη Δευτέρα η δίκη.
Με προκλητικότητα, θράσος, ψέματα και μπόλικο γκεμπελισμό ήταν η απολογία του ηγετικού στελέχους της ναζιστικής οργάνωσης Ηλία Παναγιώταρου.
Ο εν λόγω προσπάθησε να κάνει το άσπρο μαύρο, να αναποδογυρίσει την πραγματικότητα και με ψεύδη να παραπλανήσει το δικαστήριο.
Ο Ηλ. Παναγιώταρος είναι και αυτός από τα παλιότερα στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου από το 2012 μέχρι σήμερα και μέλος και του Πειθαρχικού με ...πλούσιο «βιογραφικό». Έχει πρωτοστατήσει σε πλήθος «δράσεων» της Χρυσής Αυγής και ήταν και ο προμηθευτής των ταγμάτων εφόδου με ρουχισμό (σ.σ. έχει κατάστημα). Ήταν ένας από αυτούς που «έκανε κουμάντο» στις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου στον Αγ. Παντελεήμονα. Είχε προαναγγείλει το πογκρόμ του 2011. Να σημειωθεί ότι στην ...περιοχή του έδρασε και η ΤΟ Νίκαιας με παρουσία και του χρυσαυγίτη δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Ρουπακιά (σ.σ. και Τσακανίκα και Καζαντζόγλου) από το 2012 για τον οποίο ισχυρίστηκε ότι δεν τον ήξερε.
Ο Παναγιώταρος προανήγγειλε ως περιφερειάρχης Ν. Προαστίων την επίθεση στο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη («Μια βόλτα στην Ηλιούπολη, έτσι όπως ξέρουμε εμείς»). Μαζί με Λαγό και Μίχο ήταν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη το 2013 όπου προανήγγειλαν («Πολύ σύντομα θα σπάσει το απόστημα του ΠΑΜΕ...») τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ενώ το ίδιο βράδυ μετά τη δολοφονική επίθεση επικοινωνούσαν μεταξύ τους.
Συμμετείχε και στην επίθεση στο Παλιό Εφετείο τον Μάιο του 2009, όπως και στον Μελιγαλά. Διακήρυσσε την ανάγκη για «τυφλή υπακοή» στις αποφάσεις της ηγεσίας και της Κεντρικής Διοίκησης, απαιτώντας από στελέχη και μέλη «να μην έχουν απορίες». Είχε αποκαλέσει τους μετανάστες «βρωμιάρηδες, σκουπίδια της Γης ...αποβράσματα». Σε τηλεφωνικές συνομιλίες του, ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος, γνωστός ως Περίανδρος, αναφέρει ότι ο Παναγιώταρος συμμετείχε ως φυσικός αυτουργός και στη δολοφονική επίθεση στον Δημ. Κουσουρή («Αν ανοίξω το στόμα μου για τα επεισόδια του '98, στέλνω φυλακή τον Παναγιώταρο για φυσικό αυτουργό και τον Μιχαλολιάκο για ηθικό αυτουργό...»). Επίσης τραγουδούσε τον ύμνο της ναζιστικής Γερμανίας μαζί με τους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Γερμενή, Ματθαιόπουλο, Μισιάκα, δίπλα στις σημαίες των SS και της Βέρμαχτ, σε συναυλία στην Αθήνα το 2005 με προσκεκλημένους Γερμανούς ναζί. Και αυτός είχε καταδικαστεί για τους πυροβολισμούς στην κηδεία του χουντικού πραξικοπηματία Νικ. Ντερτιλή τον Ιανουάριο του 2013.
Στην απολογία του αναφέρθηκε στη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή που ξεκινάει, όπως είπε στο δικαστήριο, κάπου στο 1993. Προσπαθώντας και αυτός να αποδομήσει την έννοια του μέλους, χαρακτήρισε τον εαυτό του παρευρισκόμενο, με την αιτιολογία ότι ποτέ δεν του ζητήθηκε να υπογράψει κάτι...
Παίρνοντας τη σκυτάλη από τα όσα είπε ο Ν. Μίχος στην απολογία, αλλά και άλλοι χρυσαυγίτες -ότι για επιμέρους εγκληματικές πράξεις ουδέποτε υπήρξαν διαγραφές ή κυρώσεις- σε αντίθετη όμως κατεύθυνση, ο Παναγιώταρος ξαφνικά ανακάλυψε ότι έγιναν διαγραφές(!).
Προχώρησε σε πλήρη κάλυψη του αρχηγού Μιχαλολιάκου με τον ισχυρισμό ότι την επόμενη μέρα της δολοφονίας Φύσσα παύτηκαν όλα τα εμπλεκόμενα άτομα, απολύθηκαν ο Γ. Πατέλης και ο Ι. Καζαντζόγλου και έκλεισαν τα γραφεία της Νίκαιας. «Μέχρι το απόγευμα είχαμε μάθει τα πάντα... Ούτε σε απολογία κλήθηκαν ούτε εξηγήσεις έδωσαν... Με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, ο Αρχηγός αποφάσισε... Γραφεία; Κλείσιμο. Υπεύθυνος; Δρόμο!». Το ίδιο ισχυρίστηκε ότι έγινε συνέβη και με τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ....
Όμως, δεν μπόρεσε να εξηγήσει αν και ρωτήθηκε από το δικαστήριο, γιατί δεν υπάρχει δημοσιοποίηση των εν λόγω κινήσεων ή κάποια έγγραφα, ενώ αντίθετα σε πλήθος δηλώσεων, βίντεο, αναγνωστέων, τα στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης αποτάσσουν μετά βδελυγμίας ότι η Χρυσή Αυγή έχει σχέση με τη δολοφονία Φύσσα που γενικώς καταδικάζουν. Αρκεί κανείς να ανατρέξει στις δηλώσεις του ίδιου και του Κασιδιάρη π.χ. για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές που εγκαλούν το ΚΚΕ για «συκοφαντικές» και «ψευδείς» καταγγελίες... Όμως ο Παναγιώταρος, σε υπόδειξη αυτής της αντίφασης από την εισαγγελέα Αδ. Οικονόμου είπε ότι όχι μόνο έγιναν διαγραφές, αλλά ανάλογα πειθαρχικά μέτρα παίρνονταν και κατά «υποστηρικτών»(!). Κάνοντας ακόμη ένα άλμα στο ...κενό και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι το γεγονός των διαγραφών δημοσιοποιήθηκε με ανακοινώσεις των επόμενων ημερών, κάτι που ...αναζητείται γιατί δεν υπάρχει.
Μάλιστα του επισημάνθηκε από το δικαστήριο ότι ο πυρηνάρχης της ΤΟ Νίκαιας Γ. Πατέλης στην απολογία του ανέφερε ότι ουδέποτε διαγράφτηκε, με δεδομένη μάλιστα την τηλεφωνική συνομιλία Λαγού - Πατέλη στην οποία ο πρώτος λέει στον δεύτερο ότι μένει στο «κόμμα». Ο Παναγιώταρος είπε χαρακτηριστικά «Ρωτήστε τον κύριο Λαγό».
Και αυτός προχώρησε σε αντικομμουνισμό και συκοφαντίες για το ΠΑΜΕ και το σωματείο στη Ζώνη βρίζοντάς το. «Μας κάλεσαν να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγεία (..) Να ιδρύσουμε ένα καινούργιο σωματείο», ανέφερε. Προσπαθώντας να αντιστρέψει την πραγματικότητα για να καλύψει επί της ουσίας την προαναγγελόμενη δολοφονική επίθεση, ομολόγησε ουσιαστικά ότι το «σωματείο» που έστησαν ήταν δουλεμπορικό αφού έβρισκε δουλειά σε κόσμο και προσπάθησε να πείσει ότι το έκανε «με πολύ καλά μεροκάματα, μέχρι και κόσμο στο εξωτερικό έστελνε για επισκευές πλοίων, σε όλα τα μήκη και πλάτη, κάποιοι άνθρωποι τρώνε ψωμάκι, πολύ καλό ψωμάκι λόγω της ύπαρξής του...».
Επίσης ισχυρίστηκε, αν και δεν του έβγαινε, ότι χαρακτήρισε αποβράσματα μόνο όσους έχουν κάνει εγκλήματα, ενώ με το ίδιο ...γκεμπελικό πνεύμα ανέφερε ότι οι διανομές και το αίμα ήταν για όλους, ακόμα και για τους Πακιστανούς(!). Για τις επιθέσεις σε μετανάστες στον Αγ. Παντελεήμονα το έπαιξε «θεσμικός παράγοντας» και παρέπεμψε στους κατοίκους που δήθεν καλούσαν τη Χρυσή Αυγή «απεγνωσμένα» και αυτοί τους «βοηθούσαν να βρουν δικηγόρους, να κάνουν καταγγελίες στο ΑΤ, Ερωτήσεις στη Βουλή, κοινοποιήσεις στα υπουργεία, παραστάσεις, υπογραφές». Όσον αφορά τους ναζιστικούς χαιρετισμούς παρά το ότι και ο αρχηγός του Μιχαλολιάκος χαιρετάει ναζιστικά σε ντοκουμέντα που έχουν επιδειχθεί, ανέφερε ότι απαγορεύονταν. «Ήμασταν ρητοί και κατηγορηματικοί, με απόφαση του γενικού γραμματέα». Για το καταστατικό της Χρυσής Αυγής, που δεν έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο, έκανε λόγο για «προϊόν μυθοπλασίας». Για τα τάγματα εφόδου παρέπεμψε στα «τάγματα εφόδου αλλοδαπών». Μάλιστα για την ΤΟ Νίκαιας, που την είχε χαρακτηρίσει «μπαλαντέρ», τώρα είπε «χαριτολογώντας, τους έβλεπα από δω, τους έβλεπα από κει και τους ξεχωρίζαμε από τα παντελόνια που φοράνε, σαν βατραχάνθρωποι».
Για την παρουσία του στην κηδεία του χουντικού εγκληματία Ντερτιλή ασπάστηκε τα όσα είπε ο Μπαρμπαρούσης.
Νωρίτερα απολογήθηκε το στέλεχος της Χρυσής Αυγής ο ναζιστής πρώην βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης, γνωστός και με το ψευδώνυμο «Καραϊσκάκης»(!). Ο εν λόγω είχε πρωτοστατήσει σε επιθέσεις με τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής σε λαϊκές όπως στο Μεσολόγγι το 2012 και επαιρόταν για αυτές. Χρυσαυγίτες του ίδιου τάγματος καταδικάστηκαν αργότερα και για επεισόδια κατά Ρομά στο Αιτωλικό.
Και αυτός μαζί και με άλλα στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης (Παππάς, Παναγιώταρος, Μίχος, Αρβανίτης, Κασιδιάρης) παραβρέθηκε το 2013 στην κηδεία του στυγνού δολοφόνου της απριλιανής δικτατορίας, πραξικοπηματία ταγματάρχη Νίκου Ντερτιλή. Ο Ντερτιλής ήταν έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την εν ψυχρώ δολοφονία του 20χρονου Μιχ. Μυρογιάννη, κατά τη διάρκεια της εισβολής των τανκς στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβρη του 1973. Τον επικήδειο εκφώνησε ο αρχιβασανιστής - διοικητής του ΕΑΤ - ΕΣΑ Θ. Θεοφιλογιαννάκος. Δεν έλειψαν και οι πυροβολισμοί στον αέρα από κουμπουροφόρους μεταξύ των οποίων ήταν αυτός και ο Παναγιώταρος (σ.σ. έχουν καταδικαστεί για άσκοπους πυροβολισμούς). Μάλιστα στην απολογία προσκύνησε ακόμη μια φορά τον εγκληματία, χαρακτηρίζοντας «ήρωα» που πολέμησε στην Κορέα, πολέμησε τους συμμορίτες στο συμμοριτοπόλεμο... κλπ.
Για τη «γνωριμία» του με τη Χρυσή Αυγή ανέφερε ότι την παρακολουθούσε από το Γυμνάσιο και επιδόθηκε με θράσος στον γνωστό αντικομμουνισμό των ναζιστών, αναφέροντας ότι συμμετείχε αρχικά, αλλά και μετά σε εκδηλώσεις «εκεί που ο Βελουχιώτης (...) είχε σκοτώσει ένα σύνταγμα ολόκληρο και είχα πάει να τιμήσω τους νεκρούς που είχαν βρει απάνθρωπο θάνατο από τους δολοφόνους», σε εκδηλώσεις «για σφαγές από κομμουνιστές», σε μνημόσυνα «σφαγιασθέντων από κομμουνιστές» κ.ά. Το 2012. όπως είπε, του έγινε πρόταση να κατέβει για βουλευτής και γι' αυτό ζήτησε το τηλέφωνο του Μιχαλολιάκου, «που μου έκανε την τιμή» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Μπαρμπαρούσης προασπίστηκε τον ναζιστικό χαιρετισμό, λέγοντας ότι «αυτός ο χαιρετισμός που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ θεωρώ ότι είναι ο μόνος τρόπος για να χαιρετήσεις κάποιον που βρίσκεται απέναντί σου(...)». Μάλιστα, τον ερμήνευσε ως τη «γλώσσα του σώματος. Το δεξιά είναι το θετικό, το αριστερά το αρνητικό»(!).
- Πρόεδρος: Δηλαδή ο μόνος χαιρετισμός είναι αυτός που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ;
- Μπαρμπαρούσης: Αν είναι να μην κάνουμε ό,τι έκανε ο Χίτλερ, τότε να σταματήσουμε και να πηγαίνουμε και στην τουαλέτα όπως πήγαινε.... Τον έχουν δαιμονοποιήσει γιατί τον χρησιμοποίησε ο Χίτλερ. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να χαιρετάς. Είναι καλή ενέργεια...
Στην έρευνα που έγινε στα γραφεία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης το 2013 μετά τη δολοφονία Φύσσα και βρέθηκαν ασπίδες, κράνη, σιδερένιοι ράβδοι, στειλιάρια, πηλήκια, επιγονατίδες και τσεκούρι, καραμπίνα με 17 φυσίγγια, ο χρυσαυγίτης έκανε λόγο, χωρίς να γίνει πειστικός από το δικαστήριο, για απομεινάρια από γιαπί που ήταν πριν και για γραφεία που ανήκαν στην αρχή σε αστυνομικό... Σημειωτέον ότι όμοιο οπλοστάσιο έχει βρεθεί κατά κόρον και παραπέμπει σε κεντρικό φυσιογνωμικό στοιχείο της οργάνωσης.
Χαρακτήρισε τη δολοφονία Φύσσα ως «ένα άσχημο γεγονός» που «είχε πάρει και διαστάσεις». Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δεν ήξερε τίποτα. Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε χαρακτηριστικά «γιατί να επιδιώξω να μάθω, γιατί να με ενδιαφέρει και ποιον να ρωτήσω και τι να μου πει κιόλας; Δεν αφορά εμένα....».https://www.902.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου