Υφυπουργός Ενέργειας: Για τα εργατικά ατυχήματα, φταίει… η κουλτούρα των εργαζομένων!!!

Το χώρο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα, επισκέφθηκε την Παρασκευή 15 Νοέμβρη ο υφυπουργός Ενέργειας & Φυσικών Πόρων, Γεράσιμος Θωμά, μετά το πρόσφατο εργατικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 54χρονου εργάτη, πατέρα τριών παιδιών. Εκεί είχε συνάντηση με τα Σωματεία του εργοστασίου.
Αρχικά, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, ο υφυπουργός έκανε μία ολιγόλεπτη αναφορά στο εργατικό θανατηφόρο ατύχημα, όπου, όπως είπε, «ο κύριος παράγοντας των εργατικών ατυχημάτων είναι η μέχρι τώρα κουλτούρα των εργαζομένων» (δηλαδή, με λίγα λόγια, οι εργαζόμενοι το έχουν στην κουλτούρα τους να σκοτώνονται).
Ο υφυπουργός, επίσης, επικεντρώθηκε στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση – εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Το κράτος έχει αποδειχτεί κακός επιχειρηματίας και η κυβέρνηση είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Προωθεί άμεσα δεκάδες. Για την ΛΑΡΚΟ, ως κυβέρνηση, αγωνιζόμαστε για την επανεκκίνηση του σχεδίου τριχοτόμησής της. Δεν είναι ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα χρηματοδότησής της, θα το κάνουμε αν χρειαστεί, υπό συγκεκριμένους όρους και σε συνεννόηση με την Κομισιόν, έτσι ώστε να γίνει ελκυστική σε επενδυτές. Το μισθολογικό κομμάτι συνολικά είναι μεγάλο».
Στην συνέχεια έκανε μία αναφορά στους «καλούς επενδυτές» όπου είπε: «Μην ανησυχείτε, οι επενδυτές θα ρίξουν κεφάλαια για να έχουν κερδοφορία και θα κερδίσετε οι εργαζόμενοι μέσα από αυτό. Π.χ. μπορεί να κλείσουν λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, όμως θα ανοίξουν μονάδες φυσικού αερίου » (σ.σ.: μια λιγνιτική μονάδα έχει χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ μια με φυσικό αέριο δεκάδες. Δεν είπε τι θα κάνουν οι εκατοντάδες άνεργοι που περισσεύουν από την αλλαγή αυτή).
Την ώρα που ο υφυπουργός κύριος Θωμάς συζητούσε τα παραπάνω με τα Σωματεία στο χώρο της ΛΑΡΚΟ, ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την εξής δήλωση από το Βήμα της Βουλής: «η ΛΑΡΚΟ έχει χάσει τον έλεγχο, σκοτώνει εργάτες, μολύνει το περιβάλλον. Προσπαθούμε να την κάνουμε ελκυστική σε επενδυτές». Το σχόλιο του Συνδικάτου Μετάλλου; «Το τιμόνι ποιος το κρατά καπετάνιε;»
Με βάση τα παραπάνω, είναι ξεκάθαρο πλέον πως η διοίκηση και η κυβέρνηση της ΝΔ , όχι μόνο λέξη δεν λένε και μέτρο δεν παίρνουν για να μην υπάρχουν άλλα εργατικά ατυχήματα, αλλά αξιοποιούν το θάνατο του εργάτη για να περπατήσουν την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, να ξεπουλήσουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας, να ισοπεδώσουν θέσεις εργασίας, εργατικά δικαιώματα, με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου.
«Η σιωπή για το Γολγοθά που τραβούν καθημερινά οι εργαζόμενοι της «ΛΑΡΚΟ» είναι αντίπαλος των συμφερόντων μας. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα. Το «λάλησαν» τρεις υπουργοί ως συνέχεια της προεκλογικής τοποθέτησης του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη ότι «η ΛΑΡΚΟ είναι ωρολογιακή βόμβα που θα την εξουδετερώσει». Μόνο με αγώνα θα μπορέσουμε να τους σταματήσουμε. Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, σε συμμετοχή στις διαδικασίες των Γενικών Συνελεύσεων, στις δραστηριότητες και στους αγώνες», σημειώνει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.https://infonewstime.wordpress.com/

Η λίστα ιστολογίων μου