Σχόλιο Σύγχρονου Κομμουνιστικού Σχεδίου για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ

Σχόλιο Σύγχρονου Κομμουνιστικού Σχεδίου για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ
Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της χώρας Τραμπ, έρχεται να σφραγίσει την πρόσδεση της ελληνικής Κυβέρνησης και της πλειοψηφίας της αστικής τάξης της χώρας στο άρμα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, ως συνοδοιπόρου στην υλοποίηση των δολοφονικών σχεδίων τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός στην Ευρώπη που σπεύδει να συμφωνήσει με την δολοφονία του Σουλειμανί στο Ιράν. Την ίδια στιγμή η δουλικότητα της ελληνικής Κυβέρνησης απέναντι στις ΗΠΑ και ο ρόλος του Κυριάκου Μητσοτάκη ως << πολιτικού Χατζιαβάτη > > δίπλα στον Τραμπ δεν κατόρθωσε να αποσπάσει καμία δήλωση στήριξης απέναντι στην επιθετικότητα της τουρκικής πλευράς.
Παράλληλα οι όποιες διαφοροποιήσεις εμφανίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν πείθουν κανέναν, εφόσον κι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ακολούθησε το ίδιο μείγμα εξωτερικής πολιτικής. Το ανήκουμε στη Δύση και στο ΝΑΤΟ του Τσίπρα πριν καν εκλεγεί και η πολιτική που ακολούθησε, έχει την ίδια ουσία με το είμαστε ο πιο αξιόπιστος και προβλέψιμος σύμμαχος των ΗΠΑ του Μητσοτάκη. Την ίδια στιγμή που όλος ο πλανήτης βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο τοπικών πολεμικών αντιπαραθέσεων αλλά και μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης, Κυβέρνηση και  αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα αντιπαρατίθενται για το αν η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το καλύτερο παιδί των Αμερικανών. Η πραγματικότητα δείχνει ότι και η Κυβέρνηση ΝΔ όπως και η προηγούμενη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ενέτειναν την υποταγή της χώρας στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, προσφέροντας γη και ύδωρ μπροστά στην προώθηση των σχεδίων του ελληνικού κεφαλαίου και βυθίζοντας ακόμα περισσότερο τον λαό και την νεολαία στους ιμπεριαλιστικούς κινδύνους.
Οι πυκνές γεωπολιτικές εξελίξεις και οι ενδοιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί διαμορφώνουν ένα εύφλεκτο τοπίο, με μεγάλους κινδύνους για τους λαούς. Τα σχέδια της πλειοψηφίας της ελληνικής αστικής τάξης για την πρόσδεση της χώρας στο άρμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, δημιουργούν κινδύνους καθιστώντας μας πιθανό στόχο του αραβικού κόσμου ως κεντρικό σύμμαχο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, ενώ η περίπτωση των Κούρδων δείχνει ότι τέτοιες συμμαχίες καμιά εμπιστοσύνη και ασφάλεια δεν μπορεί να διαμορφώσουν. Αντίστοιχα μειοψηφικοί κύκλοι του ελληνικού κεφαλαίου και ακροδεξιές φωνές της ελληνικής πολιτικής σκηνής που επιδιώκουν να οξύνουν φιλοπολεμικά την αντιπαράθεση με την Τουρκία, εγκυμονούν κινδύνους για την ειρήνη και την ασφάλεια του ελληνικού λαού και των υπόλοιπων λαών της περιοχής. Το λαϊκό κίνημα δεν πρέπει να υποταχθεί σε κανένα από τα δύο αστικά σχέδια, αλλά να προτάξει την ανάγκη αντιπολεμικής αντιιμπεριαλιστικής πάλης και ταξικής διεθνιστικής υπεράσπισης της ειρήνης και της φιλίας των λαών της περιοχής. Το αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο ( 11/01 ) στις 2μμ στο  Σύνταγμα, να αποτελέσει έναυσμα της αντιπολεμικής πάλης των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας.
Αθήνα, Ιανουάριος 2020

Η λίστα ιστολογίων μου