Φονικός σεισμός στην Τουρκία

Ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 10 χλμ, σημειώθηκε στην επαρχία Ελαζίγ στην ανατολική Τουρκία, ο οποίος έγινε αισθητός όχι μόνο σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στις γειτονικές Συρία, Ιράκ, Λίβανο, Ισραήλ και Παλαιστίνη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν νεκροί και δεκάδες τραυματίες.
Πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι θύματα, ωστόσο εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός θα αυξηθεί καθώς έχουν καταρρεύσει κτίρια. Την ύπαρξη θυμάτων επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοουλού. μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Σε πλήρη συναγερμό βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός της χώρας, ενώ ο Τούρκος ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επισήμανε ότι ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος να συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης, εφόσον χρειαστεί. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται στους δρόμους με τη θερμοκρασία στην περιοχή να βρίσκεται κοντά στο μηδέν.
Ανήσυχος για την έκταση των ζημιών από τον ισχυρότατο σεισμό, 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, εμφανίστηκε ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας γιατί ήταν πολύ επιφανειακός. Πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί μεγέθους ακόμη και 6,5 ρίχτερ και διευκρίνισε ότι δεν προήλθε από το πολύ γνωστό ρήγμα της Ανατολίας ούτε έχει σχέση με του πολύ πρόσφατους σεισμούς στην Μικρά Ασία απέναντι από την Λέσβο.  https://tvxs.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου