Ειρωνείες Χατζηδάκη: «Να ζούμε με κεριά…»

Ειρωνείες Χατζηδάκη: «Να ζούμε με κεριά...»Πώς θα αντιμετωπιστούν οι αντιδράσεις κατοίκων για τις μπίζνες με τις ανεμογεννήτριες που «ξυρίζουν» και «βαραίνουν» με τόνους μπετό τους ορεινούς όγκους;
«Υπάρχει τρόπος», απάντησε ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του.
Και ειρωνευόμενος τις δίκαιες λαϊκές αντιδράσεις πρότεινε:
«Να ζούμε με κεριά…».
Η κυβέρνηση μπορεί να στέκει «κερί αναμμένο» για τους σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων, που συνωστίζονται πάνω από το «ψητό» της «πράσινης ανάπτυξης», όμως τέτοιες ειρωνείες είναι σκέτη πρόκληση για το λαό.
Ειρωνείες Χατζηδάκη: «Να ζούμε με κεριά…»
Γιατί την ίδια στιγμή που «κόβει και μοιράζει» την ενεργειακή πίτα στα μονοπώλια, υποσχόμενη επενδύσεις και πακτωλό εκατομμυρίων, τα «κεριά» είναι ήδη πραγματικότητα για χιλιάδες λαϊκά σπίτια, που έχουν αδυναμία πρόσβασης σε επαρκή ηλεκτρική ενέργεια για να καλύψουν ακόμα και στοιχειώδεις ανάγκες.
Αυτό μαρτυρούν και οι κάμποσοι νεκροί που είχαμε για μια ακόμη χρονιά μέσα σε φτωχόσπιτα από αναθυμιάσεις και πυρκαγιές, στην προσπάθειά τους να προφυλαχθούν όπως όπως από το κρύο.
Οπότε, τέτοια «αστειάκια» και ειρωνείες ας τα κρατήσουν για τα στρογγυλά τραπέζια με τους βιομήχανους και να μην τα απευθύνουν στο λαό, που η ενεργειακή φτώχεια, οι «απογειωμένοι» λογαριασμοί του ρεύματος, μαζί με τους εκβιασμούς και τις διακοπές, τους έχουν γίνει εφιάλτης…
Πηγή: Ριζοσπάστης,https://www.rovespieros.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου