ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ

Αγαπητοί τηλε-ψηφοφόροι,

Από εμάς δεν θα ακούσετε τίποτα άλλο εκτός από την αλήθεια που κανένας άλλος δεν τολμά να πει. Θα έχετε όλοι ακούσει, βέβαια, γι’ αυτόν το λαθροεισβολέα τον, πως το λένε ρε Κώστα, α ναι, τον COVID 19. Ούτε που τολμούν να τον πουν με το ελληνικό του όνομα, τον ΚΟΡΟΝΟΙΟ ντε.
Ξεπούλησαν ακόμη και την ονομασία οι γραφειοκράτες, ούτε καν ονομασία Π.Ο.Π. δεν κατάφεραν να κατοχυρώσουν. Αν το είχαν σκεφτεί τώρα θα το έλεγαν όλοι στα ελληνικά.

Για τους τηλε-ψηφοφόρους μας,λοιπόν, φροντίσαμε να παραλάβουμε έγκαιρα σκευάσματα που θα κάνουν την καραντίνα στην οποία ζούμε περισσότερο αντιληπτή, και τα προσφέρουμε όλα στη τιμή του ενός σε ειδική συσκευασία φιλική προς το περιβάλλον και το χρήστη.
Έχουμε και λέμε λοιπόν.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΝ
O ιός έχει όλα τα μικροαστικά χαρακτηριστικά, είναι ο ιός της παντόφλας, της ρόμπας, του βουλιαγμένου καναπέ και του φορτίου που συσσωρεύεται. Το φορτίο δεν είναι απλά ιικό, εύκολα μετατρέπεται σε ατομικό, όπως και η ευθύνη που τόσο επίμονα σου φορτώνει το κράτος με τη συνεχή υπενθύμιση μέσα από τα επιδοτούμενα Μ.Μ.Ε. To ίδιο το κράτος μπαίνει στη θέση του Πόντιου Πιλάτου. Σου θυμίζουν, λοιπόν, ότι η υγεία η δική σου και των άλλων είναι νομική υποχρέωση, αποκλειστικά δική σου, της οποίας η μη τήρηση τιμωρείται με πρόστιμο.
ΤΟ ΒΟΛΙΚΟΝ
Η πανδημία χρησιμοποιείται σαν όπλο κυριαρχίας που πολύ εύκολα επιβάλλει μέτρα που διαφορετική θα αφήνονταν αδικαιολόγητα ίσως και αδιανόητα. Προσφέρεται σαν μέσο επειδή αυτός που επιβάλλει τα μέτρα παρουσιάζεται σαν να έχει μια ισχύ που είναι αδιαπραγμάτευτη και ταυτόχρονα διαμορφώνει τις μελλοντικές τακτικές ενσωμάτωσης στη λογική του φόβου. Ενός φόβου που η πανδημία έρχεται να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα του και που χρησιμοποιείται από το κράτος επειδή μέσω των αυστηρών μέτρων επιβεβαιώνει την ορθότητα του.
ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΝ
Έχει γίνει η επέλαση από ειδικούς, την Ελαφρά Ταξιαρχία του συστήματος. Ειδικοί κάθε λογής εμφανίζοντας καθημερινά προσθέτοντας το δικό τους ψήγμα έλλειψης γνώσης σε αυτά των προηγούμενων. Και οι θεατές παρακολουθούν και προσπαθούν να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα στα τεστ αντισωμάτων και στα μοριακά τεστ. Χρήσιμη η επιστήμη, δε λέω, η ύπαρξη της δείχνει την πρόοδο του ανθρώπου. Ας μη ξεχνάμε όμως ότι η επιστήμη έχει αποτύχει πολλές φορές. Ας μη ξεχνάμε ότι η επιστήμη είναι ενταγμένη και υποταγμένη στο οικονομικό σύστημα, λειτουργεί μέσα από αυτό και είναι εξαιρετικά ευάλωτη στη διαφθορά. Ας μη ξεχνάμε ότι η επιστήμη μαζί με τη τεχνολογία, λογω της οικονομικής σχέσης με το σύστημα, έχουν συμβάλλει αποφασιστικά στα προβλήματα που βαραίνουν τη ζωή μας και το πλανήτη καθώς παίζουν ταυτόχρονα και το ρόλο του καρότου και του μαστιγίου.
ΤΟ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΝ
Ο ιός, ως κεφαλαιοποιημένο αφήγημα, δεν είναι η ανακάλυψη της Αμερικής για την αγορά. Ο ιός της ευκαιρίας, της αρπαχτής, ακολουθεί τους κανόνες της αγοράς επειδή έτσι είναι φτιαγμένη να λειτουργεί η τελευταία. Ο ιός είναι λαμπρό πεδίο επιχειρηματικότητας. Απλά είναι τα πράγματα, όταν χρειάζεσαι βενζίνη είναι πανάκριβη, όταν δεν τη χρειάζεσαι είναι πάμφθηνη. Όταν δεν χρειάζεσαι μάσκες είναι πάμφθηνες όταν τις χρειάζεσαι είναι πανάκριβες. Ο μηχανισμός υπερτιμολόγησης δικαιολογείται από την τεχνητή έλλειψη. Χρόνια αυτή η ιστορία, το ίδιο κόλπο ξανά και ξανά, θύματα οι ίδιοι ξανά και ξανά. Κάποιοι επιμένουν να το λένε Καπιταλισμό.
Όταν οι πλούσιοι ληστεύουν τους φτωχούς το λένε επιχειρηματικότητα, όταν οι φτωχοί αντιδρούν το λένε βία και καταστέλλεται από τους μηχανισμούς της επιχειρηματικότητας και τους πολιτικούς εκφραστές της.
ΤΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟΝ
Από μακριά να ΄ναι και ότι να ΄ναι. Οι επαφές αναιρούν τον εαυτό τους και εθελοντικά γίνονται ανέπαφες. Το πρωτοποριακό τραπεζικό σύστημα έχει προνοήσει για περιπτώσεις όπως η πανδημία και έχει προ-δημιουργήσει τα POS και τις ανέπαφες συναλλαγές για να αποφεύγεται το πινγκ-πονγκ μικροσταγονιδιων ανάμεσα στα συμβαλλόμενα μέρη που καχύποπτα κοιτούν ο ένας τον άλλο. Μειώνονται έτσι οι πιθανότητες προσβολής από τον ιό και άκοπα αυξάνονται τα κέρδη από τις προμήθειες των συναλλαγών. Ο χαμένος δεν είναι ποτέ οι τράπεζες. Ας μην είμαστε καχύποπτοι, όμως, ας δούμε τη χρέωση σαν την ελάχιστη οικονομική βοήθεια που μπορεί να δοθεί ως αποζημίωση για την ευγενική συνεισφορά των τραπεζών στη μη διάδοση του ιού. Άλλωστε, εμείς δεν τις σώσαμε με τις ανακεφαλαιοποιησεις εθελοντικά; Τώρα είναι η σειρά τους.
ΤΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΝ
Κάποιοι ανεγκέφαλοι έχουν το αδικαιολόγητο θράσος να ονομάζουν την εργασία, άκουσον-άκουσον, μισθωτή σκλαβιά. Πόσο λάθος κάνουν. Προς απόδειξη αυτής της διαστρεβλωμένης άποψης έρχονται οι εθελοντές και αφαιρούν τη λέξη ‘μισθωτή’ από τον παραπάνω όρο. Ο εθελοντής είναι η χαρά του αφεντικού, συγγνώμη του επιχειρηματία. Άλλωστε,διαχρονικά, οι οικονομικές αυτοκρατορίες από εθελοντές φτιάχτηκαν. Ας πούμε οι ΗΠΑ που,προς τιμή τους, δέχονταν στα εδάφη τους, και χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα παρακαλώ, εθελοντές από την Αφρική για κάμποσους αιώνες. Εάν η εργασία σε απελευθερώνει, ο εθελοντισμός σε απογειώνει και μετατρέπει τη θέση εργασίας σε οικειοθελή προσφορά, όχι στο συνάνθρωπο, αλλά σε αυτόν που θα έπρεπε να πληρώσει για να την καλύψει είτε είναι το κράτος είτε ο ιδιωτικός τομέας.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΝ
Ο ιός έχει φτάσει στη Χώρα των Θαυμάτων. Η Αλίκη είναι κρούσμα ασυμπτωματικόν, δηλαδή της λένε ότι είναι άρρωστη χωρίς να είναι. Παράξενη κατάσταση αυτή. Δεν μπορεί να το καταλάβει. Μπορεί να είσαι νεκρός χωρίς να έχεις πεθάνει; Όχι. Μπορεί να έχεις σπασμένο πόδι χωρίς να το έχεις σπάσει; Όχι. Τα νούμερα άλλα λένε όμως. Από αυτό το βαθύ στοχασμό τη βγάζει το υπεροπτικό άσπρο κουνέλι που ξέρει από δεδομένα και αριθμούς. Λέει, λοιπόν, ο LEWIS CAROLL σε άπταιστα κουνελίστικα.

«Όταν χρησιμοποιώ ένα νούμερο» είπε με μάλλον περιφρονητικό ύφος ο Χάμπτι Ντάμπτι στην Αλίκη «η σημασία του είναι ακριβώς αυτή που διαλέγω εγώ – τίποτα λιγότερο και τίποτε περισσότερο». «Το θέμα είναι» προσπάθησε να απαντήσει η Αλίκη «αν πράγματι μπορείς να δίνεις στους αριθμούς τόσο διαφορετικές σημασίες». «Το θέμα είναι» κατέληξε αποστομωτικά ο Χάμπτι Ντάμπτι «ποιός είναι το αφεντικό – τίποτα άλλο»….
«Πολλά πράγματα έβαλες αυτούς τους αριθμούς να σημαίνουν» είπε η Αλίκη κάπως συλλογισμένα. «Όταν βάζω τα νούμερα να κάνουν τόση δουλειά» απάντησε ο Χάμπτι Ντάμπι «τα πληρώνω πάντα κάτι παραπάνω»… Κοίτα να δεις σύμπτωση. Βγαίνει η στατιστική, σκέφτηκε η Αλίκη. Τα νούμερα μας δουλεύουν σκληρά.
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΝ
Αυτό το τελευταίο σκεύασμα δεν είναι κάτι ξεχωριστό αλλά ο συνδυασμός όλων των προηγούμενων. Η εφαρμογή του γίνεται τηλεοπτικά, ιντερνετικα και τηλεφωνικά. Προσφέρετε για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Καταπιείτε όσο θέλετε και το υπόλοιπο το κάνετε εντριβή. Προσφέρεται για ομοιοπαθητική χρήση ακόμα και για τα κατοικίδια. Άλλωστε κάπως έτσι δε νιώθουμε όλοι; Και μην ανησυχείτε τα αποθέματα φτάνουν και με το παραπάνω.
ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ
Μέσα από μία σκωπτική προσέγγιση των ιδεολογημάτων που μας σερβίρει μας επιβάλει το σύστημα ως μέσα προστασίας από το κράτος, προσπαθήσαμε να καταδείξουμε την υποκρισία τους.
ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ όμως για το λαό ήταν και παραμένει ένα απέναντι στην κατάσταση που ζούμε. Δεν είναι άλλο από την λαϊκή αυτοοργάνωση και την απάντηση με οργανωμένο τρόπο στα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται και προαναγγέλλουν ένα ακόμα πιο δύσκολο αύριο.
Με όλα αυτά που ήδη εφαρμόζονται δεν θα «λογαριαστούμε μετά» όπως μας καλούν διάφοροι αλλά από χθες… οι απαντήσεις του αύριο οφείλουν να χτιστούν στο σήμερα στις δύσκολες συνθήκες τις καραντίνας και δεν μπορούν να είναι άλλες από την αγωνιστική διεκδίκηση της ζωής μας, της υγείας μας και των δικαιωμάτων μας.
Έτσι λοιπόν #epimenoumediekdikoume.
Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι η σωστή θέση του σώματος είναι η ορθή με το κεφάλι ψηλά. Φοράμε μάσκα για να προστατευτούμε από τον ιό αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μάσκα δεν είναι φίμωτρο,
Έτσι λοιπόν #epimenoumediekdikoume."
TT - NZ
https://dromoiantistasis-ak.blogspot.com/

Η λίστα ιστολογίων μου