ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΒΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ. ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥO

 


Η είδηση ότι όλο το χειμώνα τα παιδιά θα κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα και πόρτες για να μην κολλήσουν κορονοϊό στις «ασφαλείς» κατά τα άλλα σχολικές αίθουσες, αλλά θα φέρνουν μαζί τους και την κουβερτούλα τους για να αντιμετωπίσουν το κρύο, ομολογώ πως αρχικά μου φάνηκε υπερβολική ακόμα και για σάτιρα. Δυστυχώς όμως για την κυβέρνηση και την επιτροπή της, αυτός είναι ο μόνος τρόπος να λειτουργήσουν τα δημοτικά. Μέχρι 28 άτομα σε τάξεις 25 τ.μ., προστατεύονται από τον ιό με μια μάσκα κι από το κρύο με μια κουβέρτα... Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπάρχει ούτε για τη Βόρεια Ελλάδα ούτε για τις μέρες με τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα... Το πολύ-πολύ η κουβερτούλα να γίνει παπλωματάκι... Ζήτημα ατομικής ευθύνης και δω. 

Για τα παιδιά του λαού και τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση δεν υπάρχει άλλη λύση. Το να γίνονται μαθήματα με λιγότερους μαθητές στην αίθουσα ούτε καν μπαίνει στην κουβέντα. Η ίδια επιτροπή, όταν άνοιξαν τα σχολεία την άνοιξη μετά την πρώτη καραντίνα, μίλαγε για την ανάγκη των αποστάσεων και των μικρών τμημάτων. Σε όλους τους κλειστούς χώρους η πληρότητα εξαρτάται από την έκταση. 15 τ.μ ανά άτομο είναι η ενδεδειγμένη σε άλλες περιπτώσεις. Κι ενώ οι γονείς θα έρχονται κατά ομάδες για να μην συνωστίζονται στον εξωτερικό χώρο, τα παιδιά θα στοιβάζονται στους εσωτερικούς αλλά θ' ανοίγουν παράθυρα και πόρτες «κι όλα θα πάνε καλά». Αν βέβαια αρρωστήσουν από το κρύο σε καμιά περίπτωση δε θα φταίει η κυβέρνηση και οι (ει)δικοί της. Το πολύ πολύ να δακρύσει κι η Κεραμέως... Ευαίσθητη είναι κι αυτή. 

Την ίδια λοιπόν στιγμή που «δεν υπάρχουν λεφτά» για να προσληφθούν εκπαιδευτικοί ώστε να γίνει σωστά το μάθημα, ο Βορίδης θεωρεί αστείο το ποσό των 5.000.000€ για την αμοιβή των περίπου 350 επιπλέον μετακλητών. Την ίδια επίσης στιγμή δημιουργείται ένα ακόμα τμήμα στην ελληνική αστυνομία, που θα «φυλάει» τα πανεπιστήμια (που όπως όλοι γνωρίζουμε είναι κλειστά). Πότε όμως θα έβρισκε καλύτερη ευκαιρία η κυβέρνηση να περάσει αυτά τα μέτρα αν όχι τώρα που οι φοιτητές είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται ακόμα και σε άλλη πόλη; 

Φέτος ομολογουμένως θα είναι πολύ δύσκολη χρονιά για όλους τους μαθητές. Δια ζώσης διδασκαλία με κρύο ή τηλε-«εκπαίδευση» με διακοπές είναι οι επιλογές για τα παιδιά των φτωχών οικογενειών. Οι εισακτέοι όμως στα πανεπιστήμια θα είναι λιγότεροι. Δεν επιτρέπεται λένε να περνάς στα ΑΕΙ με βαθμό 4 ή 5. Με τέτοιους ή χαμηλότερους βαθμούς, η μόνη επιλογή είναι να πας σε ιδιωτικό κολέγιο, για τα οποία το υπουργείο έχει φροντίσει οι απόφοιτοί τους να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τα πανεπιστήμια. Λεφτά να υπάρχουν και λύσεις βρίσκονται. Μόνο που δεν είναι λύσεις για τα δικά μας προβλήματα. Αυτά λύνονται μόνο με αγώνες.

Α.Λ.,https://antigeitonies3.blogspot.com/

Η λίστα ιστολογίων μου