Το τέταρτο κύμα δε θα το φέρει η Μετάλλαξη Δ, αλλά η εγκληματική κυβερνητική πολιτική


 Ξαφνικά, την ώρα που ο Κούλης «έδινε μάχη» (λέμε τώρα) στις Βρυξέλλες, τινές εκ των α(χ)ρίστων του Μαξίμου (Σκέρτσος, Λιβάνιος) πήγαν στην Πολιτική Προστασία για να συσκεφθούν με τον Τσιόδρα, τον Χαρδαλιά, τον περιφερειάρχη και δημάρχους της Κρήτης. Αμέσως κινήθηκε ο μηχανισμός προπαγάνδας, ευθυγραμμισμένος στη γραμμή «τώρα παίζουμε Μετάλλαξη Δ».

Ο αυτοκρατορίσκος ήταν πλήρως ενήμερος και αναφέρθηκε στο ίδιο ζήτημα την επομένη (Παρασκευή, 25.6.2021), μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής. Αξίζει να σημειωθεί το εξής σημείο των δηλώσεών του: «Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μέχρι τα τέλη Αυγούστου η μετάλλαξη αυτή θα είναι η επικρατούσα σε όλη την Ευρώπη. Προσωπική μου εκτίμηση ότι δεν πρέπει να υπάρξουν πρόσθετοι περιορισμοί σε χώρες που η μετάλλαξη ήδη υπάρχει και η διασπορά ήδη υπάρχει. Μια απάντηση υπάρχει και αυτή είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας των εμβολιασμών. Oσοι είναι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν και είναι πιθανό η διασπορά της πανδημίας να αφορά μόνο ανεμβολίαστους πληθυσμούς».

Eκτοτε, ζούμε στον αστερισμό της Μετάλλαξης Δ, η οποία είναι «πιο επιθετική» και «πιο μεταδοτική» κτλ. κτλ. Θυμίζουμε ότι τα ίδια ακούγαμε και για προηγούμενες μεταλλάξεις, κυρίως για τη λεγόμενη «βρετανική». Θ’ αναφερθούμε σ’ αυτά παρακάτω, αφού πρώτα δούμε πώς μέσα σε ελάχιστες μέρες άλλαξε η κυβερνητική προπαγάνδα (και όχι οι επιστημονικές γνώσεις).

Μία μέρα πριν από τη σύσκεψη των α(χ)ρίστων στην Πολιτική Προστασία (στο σόου της «ενημέρωσης» στις 23.6.2021), ο Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στη Μετάλλαξη Δ. Αναφέρθηκε στην Ινδία, στην επιδημική αύξηση στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Ισραήλ, είπε ότι «το στέλεχος φαίνεται να έχει αυξημένη διεισδυτικότητα ως αποτέλεσμα αυξημένης μεταδοτικότητας, αλλά και διαφυγής από ανοσολογική απόκριση στα παλαιότερα στελέχη» και ολοκλήρωσε χωρίς κινδυνολογία: «Σε κάθε περίπτωση, οι υπάρχουσες μελέτες δείχνουν ότι η καλύτερη αντιμετώπιση του στελέχους Δέλτα θα επιτευχθεί μέσω αύξησης της πλήρους εμβολιαστικής κάλυψης. Θα πρέπει λοιπόν να επισπεύσουμε το ραντεβού μας με το εμβόλιο και να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί στην τήρηση των ατομικών μέτρων υγιεινής προστασίας».

Οταν ρωτήθηκε «τι δείχνουν τα επιδημιολογικά μοντέλα για μια ενδεχόμενη αύξηση κρουσμάτων του στελέχους Δέλτα λόγω τουρισμού;», ο Μαγιορκίνης απάντησε: « Τώρα, όσον αφορά την πιθανή εισαγωγή της μετάλλαξης Δέλτα, όλα τα μοντέλα λένε ότι σε όλες τις χώρες κάποια στιγμή θα γίνει. Σε μας έχει γίνει, είχαμε κάποια κρούσματα, αλλά μέχρι στιγμής έχει αντιμετωπιστεί πολύ αποτελεσματικά. Δεν βλέπουμε μετάδοση στην κοινότητα και γενικά τα μοντέλα δεν δείχνουν να έχουμε αύξηση λόγω της μετάλλαξης Δέλτα σύντομα. Αυτό, όμως, θα εξαρτηθεί και πολύ από την συμπεριφορά μας και το πόσο γρήγορα θα εμβολιαστούμε. Είναι το πιο κύριο σημείο. Οπως δείχνουν όλες οι αναλύσεις σε όλα τα κράτη, είναι ότι είναι ο εμβολιασμός. Και αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά». Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Μαγιορκίνης είπε: «Σχετικά με τη μετάλλαξη Δέλτα, τα κρούσματα είναι λιγότερα από 10 που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα. Είναι γνωστό ωστόσο, ότι η μετάλλαξη Δέλτα πιθανώςακόμα δεν έχουμε πολύ ισχυρά στοιχεία, να σχετίζεται με αυξημένη νοσηρότητα. Ακόμα όμως δεν το έχουμε δει στην Ελλάδα».

Είναι φανερό από τις δηλώσεις του κυβερνητικού λοιμωξιολόγου ότι την επομένη άλλαξε απλώς η προπαγάνδα και όχι τα δεδομένα σχετικά με τη Μετάλλαξη Δ. Εύκολα μπορεί ν’ αντιληφθεί κανείς τις στοχεύσεις της νέας γραμμής της προπαγάνδας. Επαναφέρουν τη θεωρία της «ατομικής ευθύνης», ενόψει τέταρτου κύματος της πανδημίας, που φοβούνται ότι θα ξεσπάσει μέσα στο καλοκαίρι. Δε θα φταίει το μπάχαλο του τουρισμού, αλλά θα φταίνε οι ανεμβολίαστοι. Οπως ακριβώς πριν από το δεύτερο κύμα ισχυρίζονταν ότι δεν έφταιγε το άνοιγμα των συνόρων στον τουρισμό, με τις ολέθριες συνέπειες, αλλά έφταιγαν οι Ελληνες που δε φορούσαν μάσκες και δεν έπλεναν καλά τα χέρια τους. Οπως ακριβώς πριν από το τρίτο κύμα (που ήρθε σχεδόν κολλητά με το δεύτερο), δεν έφταιγαν τα μεγάλα εκκολαπτήρια και υπερμεταδότες του ιού, οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις όλων των κλάδων που λειτουργούσαν ανενόχλητες και ανεξέλεγκτες, αλλά έφταιγαν όσοι έκαναν παραβιάσεις (ως άτομα) του ψευτο-λοκντάουν.

Μια μέρα πριν από τον Μαγιορκίνη (22.6.2021), η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μ. Θεοδωρίδου, στο δικό της σόου «ενημέρωσης» (παρέα με τον περιβόητο Μ. Θεμιστοκλέους), έλεγε: «Καταρχάς το ινδικό στέλεχος δεν απασχολεί επί του παρόντος τη χώρα μας, αλλά πάντα υπάρχει αυτή η επαγρύπνηση και με ανοιχτά τα σύνορα και με τον τουρισμό είναι κάτι το οποίο είναι αναμενόμενο ότι θα έχουμε και την επίσκεψη της μετάλλαξης αυτής στη χώρα μας».

Οι επιστήμονες που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική δεν είναι τόσο «κωλοπετσωμένοι» στην προπαγάνδα όσο τα πολιτικά στελέχη. Τους ξεφεύγουν πράγματα, χωρίς να το καταλάβουν. Οπως κάποτε η Παπαευαγγέλου είχε πει ότι οι υπερμεταδότες του κοροναϊού είναι οι χώροι εργασίας, από τους οποίους ο ιός μεταφέρεται στο οικογενειακό περιβάλλον, έτσι τώρα η Θεοδωρίδου λέει ότι η Μετάλλαξη Δ θα έρθει με τον τουρισμό και τα ανοιχτά σύνορα!

Τι κάνει, όμως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Παρακαλάει τον Μπόρις Τζόνσον να βγάλει την Ελλάδα από το «πορτοκαλί», για να έρθουν βρετανοί τουρίστες! Εκλιπαρεί για τουρίστες από τη χώρα στην οποία σημειώνεται η μεγαλύτερη επιδημική έξαρση με τη Μετάλλαξη Δ! Προσκυνάει τους τουρίστες από το Ισραήλ, την ίδια στιγμή που οι αρχές της σιωνιστικής οντότητας έχουν σημάνει συναγερμό για τη μετάδοση της Μετάλλαξης Δ στη χώρα!

Το μόνο που ενδιαφέρει τον Μητσοτάκη είναι να μη χαλάσει η τουριστική μπίζνα. «Δεν υπάρχει πλειοψηφία για πρόσθετους περιορισμούς ενόψει καλοκαιριού», δήλωσε περιχαρής στις Βρυξέλλες, συμπληρώνοντας: «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Η χώρα μας έχει ανοίξει τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, ήτοι η πλήρης ανάπτυξη του Ψηφιακού Πιστοποιητικού. Πέρα και πάνω από αυτό κάνουμε δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σύνορα».

Eχουμε γράψει αναλυτικά, ότι το περιβόητο Ψηφιακό Πιστοποιητικό δεν αφορά σε τίποτα τη συγκράτηση της διάδοσης του κοροναϊούΟι εμβολιασμένοι (που είναι έτσι κι αλλιώς μειοψηφία σε όλες τις χώρες) προστατεύονται μεν από τη νόσηση, όμως μπορούν να μεταφέρουν και να μεταδώσουν τον κοροναϊό. Τα τεστ έχουν υποβιβαστεί στο επίπεδο των αναξιόπιστων rapid test, προκειμένου να γίνει πιο φτηνό το τουριστικό «πακέτο». Οσο για τους νοσήσαντες, τα αντισώματα προστατεύουν μόνο τους ίδιους. Οπως και οι εμβολιασμένοι μπορούν και αυτοί να μεταφέρουν και να μεταδώσουν τον κοροναϊό.

Οι μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 έχουν χρησιμοποιηθεί και άλλες φορές ως φερετζές για να κρυφτούν οι εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων. Για παράδειγμα, όταν ενόψει γιορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς χαλάρωσαν τα ελάχιστα περιοριστικά μέτρα και η πανδημία φούντωσε, ανακάλυψαν τη βρετανική μετάλλαξη και την τάχα τεράστια μεταδοτικότητά της, για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους. Ο Μπόρις Τζόνσον μίλησε για αύξηση της ματαδοτικότητας κατά 70%, χωρίς αυτό να προκύπτει από πουθενά, οι Γάλλοι του έστειλαν ένα εκδικητικό μήνυμα κλείνοντας τα σύνορα για κάποιες μέρες και σε λίγο καιρό κανείς δεν μιλούσε γι’ αυτό το ζήτημα.

Στις 22 Δεκέμβρη, σε εκτενή ανάλυσή μας με τίτλο Η μετάλλαξη του κοροναϊού, το Brexit, ο ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός και η διαχείριση μιας φονικής πανδημίας, γράψαμε όλα τα σχετικά, τα οποία επιβεβαιώθηκαν τους μήνες που ακολούθησαν. Σας καλούμε να την (ξανα)διαβάσετε, γιατί είναι τρομερά επίκαιρη τώρα, με την τρομο-προπαγάνδα για τη Μετάλλαξη Δ. Εδώ περιοριζόμαστε στη μεταφορά ενός μικρού αποσπάσματος:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει μετάλλαξη σε στέλεχος του κοροναϊού, η οποία (μετάλλαξη) άρχισε να επικρατεί σε όσα στελέχη κυκλοφορούσαν, όχι μόνο σε μια χώρα αλλά σε όλη την Ευρώπη. Το καλοκαίρι εμφανίστηκε το στέλεχος B.1.177, το οποίο φάνηκε ότι κόλλησαν τουρίστες στην Ισπανία και το μετέφεραν σε όλη την Ευρώπη. Και τότε υπήρξαν ανησυχίες από ορισμένους επιστήμονες, ότι η μετάλλαξη αυτή επέφερε αύξηση της μεταδοτικότητας, συγκρίνοντας την επικράτηση του στελέχους αυτού στα κρούσματα που αυξάνονταν. Τα κρούσματα αυξάνονταν, όμως, λόγω της έναρξης του δεύτερου πανδημικού κύματος, που οφειλόταν βέβαια στον ίδιο τον τουρισμό και στα ανοιχτά σύνορα. Οπως αποδείχτηκε τελικά, ήταν η δυναμική της ίδιας της πανδημίας που αύξανε τα κρούσματα και τα συγκεκριμένα στελέχη απλώς επικράτησαν σε αυτήν. Ο Ντρόστεν επισημαίνει το γεγονός αυτό, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για αύξηση της μεταδοτικότητας λόγω μετάλλαξης».

Μετά από περίπου τρεις μήνες, στις 10 Μάρτη, δημοσιεύσαμε άλλη ανάλυση, επίσης επίκαιρη σήμερα, με τίτλο: Το τρίτο κύμα δεν οφείλεται στις μεταλλάξεις, αλλά στην ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού στους χώρους εργασίας.

Το αναμενόμενο τέταρτο κύμα δε θα οφείλεται στην Δ ή οποιαδήποτε άλλη μετάλλαξη, αλλά στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Χωρίς ακόμα να έχει υποχωρήσει πλήρως το τρίτο κύμα, με τον εμβολιασμό να είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο (έχουμε αποκαλύψει τα ψέματά τους), το ανεξέλεγκτο άνοιγμα του τουρισμού και η εγκατάλειψη ακόμα και των στοιχειωδέστερων μέτρων του ψευτο-λοκντάουν θα οδηγήσουν στην έκρηξη του τέταρτου κύματος.https://eksegersi.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου