ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ Με ρεκόρ υποκρισίας, στηρίζει το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ

 

Πηγή: Eurokinissi

Ξεχείλισε η υποκρισία στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην σημερινή Σύνοδο που πραγματοποιείται στο Καΐρο για την κατάσταση στη Μ. Ανατολή.

Στη λογική των «ίσων αποστάσεων» θύτη και θύματος που κάνει πλάτες στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, ο πρωθυπουργός, σαν ο πόλεμος να ξεκινήσε χτες και να μην έχει αιτίες - την βάρβαρη κατοχή του ισραηλινού κράτους απέναντι στον παλαιστινιακό λαό και την επιθετική πολιτική του που στηρίζουν ΕΕ - ΝΑΤΟ και στρέφεται και κατά του ισραηλινού λαού - διαπίστωσε πως «υπάρχουν αθώα θύματα και στις δύο πλευρές. Υπάρχουν πολίτες που κρατούνται όμηροι και δεν μπορεί να γίνει λόγος για ειρήνη μέχρι να απελευθερωθούν. Υπάρχουν άμαχοι που σκοτώνονται και τραυματίζονται υπό φρικτές συνθήκες: δολοφονούνται βάναυσα στα σπίτια τους στο Ισραήλ, χάνουν τις ζωές τους στην καταστροφή του νοσοκομείου Αλ Αχλί στη Γάζα», λες και το νοσοκομείο καταστράφηκε από… φυσική καταστροφή.

Επανέλαβε δε τα πρωτοφανή και ανιστόρητα περί «δικαιώματος στην αυτοάμυνα» του Ισραήλ που κατέχει τα παλαιστινιακά εδάφη, κάνοντας υποτίθεται εκκλήσεις περί συμφωνίας αυτού του «δικαιώματος» «με το Διεθνές και Ανθρωπιστικό Δίκαιο» σημειώνοντας ότι η «η συλλογική τιμωρία απαγορεύεται με βάση τους Νόμους του Πολέμου … και η ολική πολιορκία είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο» όπως είπε την ώρα που το κράτος του Ισραήλ ποδοπατά βάναυσα όχι μόνο τώρα αλλά εδώ και δεκαετίες και το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, ενώ αρνείται ακόμα και το δικαίωμα των Παλαιστινίων στο δικό τους κράτους.

Ενώ η υποκρισία ξεχείλισε και όταν σημείωσε πως «Η Χαμάς δεν είναι ο παλαιστινιακός λαός και δεν πρέπει να τους συγχέουμε. Ο παλαιστινιακός λαός δεν το αξίζει αυτό. Ο πρόεδρος Αμπάς, ο οποίος ηγείται της Παλαιστινιακής Αρχής, ορθώς και με γενναιότητα μίλησε κατά της βίας από την πρώτη κιόλας ημέρα της κρίσης», την ώρα που η κυβέρνηση ταυτίζει όποιον υπερασπίζεται τον παλαιστινιακό λαό και το δικαίωμα του σε ανεξάρτητο κράτος με όσους εκείνους θεωρούν τρομοκράτες.

Παράλληλα κι ενώ η κυβέρνηση στέλνει πολεμικά μέσα στην περιοχή, έχει διαθέσει βάσεις στους αμερικανοΝΑΤΟικούς και ετοιμάζεται να διαθέσει κι άλλες, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά του πολέμου ο Κυρ. Μητσοτάκης διατεινόταν πως «η τρέχουσα κατάσταση ενέχει σοβαρούς κινδύνους περιφερειακής κλιμάκωσης». Ενώ πρόσθετε πως η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό Αιγύπτου και Ιορδανίας που «επωμίζονται μεγάλο βάρος και δικαίως ανησυχούν πολύ για την πιθανότητα αναγκαστικού εκτοπισμού των κατοίκων της Γάζας. (…) Μια εξάπλωση της σύγκρουσης θα έχει εκτεταμένες συνέπειες για το μέλλον ολόκληρης της περιοχής. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε το τίμημα για όλους, όσον αφορά στις ανθρώπινες ζωές και όχι μόνο», είπε με το «άγχος» να αφορά και τις μεταναστευτικές ροές από την εγκληματική τους πολιτική.

Ενώ κλείνοντας σημείωσε πως «ένα μέλλον βιώσιμης ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την επανέναρξη της Ειρηνευτικής Διαδικασίας στη βάση λύσης δύο κρατών» και πως «καμία στρατιωτική επέμβαση δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια βιώσιμη πολιτική λύση», την ώρα που και η σημερινή κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, αρνείται να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση της βουλής για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.https://www.902.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου