Άρχισε ο διάλογος για το Ασφαλιστικό Επαφές Λοβέρδου με τους κοινωνικούς εταίρους



Για τα τρία «δεν» δεσμεύτηκε ο υπουργός Εργασίας στην πρώτη συνάντηση με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό. Όπως είπε δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, οι εισφορές και ΔΕ θα μειωθούν οι συντάξεις.

Ο κ. Λοβέρδος πρότεινε τη συγκρότηση εννιαμελούς επιτροπής τεχνοκρατών που θα βοηθήσει στον πολιτικό διάλογο για το ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι χρειάζονται δομικές αλλαγές.

Έθεσε ως στόχο ολοκλήρωσης του διαλόγου την 30η Απριλίου του 2010.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ζήτησε η συζήτηση να κινηθεί πάνω σε πέντε άξονες που θα αφορούν : χρηματοδότηση του συστήματος, ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα, ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και δημιουργία ταμείου ασφαλιστικής αλληλεγγύης των γενεών.

Ο κ. Παναγόπουλος ζήτησε επίσης κατάργηση των διατάξεων του νόμου Πετραλιά για αύξηση του ορίου ηλικίας στις γυναίκες με ανήλικα παιδιά, καθώς και μείωση των επικουρικών.

Άμεση χρηματοδότηση του ταμείου πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων, ζήτησε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την θέση της στο θέμα της επαγγελματικής ασφάλισης στον δημόσιο τομέα, βάσει της απόφασης του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

Αποχώρησαν απο τον διάλογο εκπρόσωποι της Αυτόνομης Παρέμβασης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνώντας με την πολιτική που ακολουθείται.

Θα ακολουθήσει η συνάντηση του κ. Λοβέρδου με εκπροσώπους της ΓΣΕΒΕΕ, στο κτίριο του υπουργείου στην οδό Πειραιώς 40, ενώ για το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί οι συναντήσεις με εκπροσώπους του ΣΕΒ και της ΕΣΕΕ, στο κτίριο της οδού Σταδίου.

Εν τω μεταξύ αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΚΚΕ σημειώθηκε στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

Ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης είπε ότι κάποιοι επιχειρούν να ματαιώσουν το διάλογο για να κρύψουν την απουσία προτάσεων και θέσεων.

Πρόσθεσε ότι το ασφαλιστικό θα λυθεί με πολιτικούς όρους και όχι με αιφνιδιασμούς.

Για προσχηματικό διάλογο κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.πηγη:http://www.skai.gr

Η λίστα ιστολογίων μου