Ρώσος δισεκατομμυριούχος αγόρασε τη Mercedes του Χίτλερ

Τη Mercedes που ανήκε στον Αδόλφο Χίτλερ αγόρασε ένας Ρώσος δισεκατομμυριούχος έναντι αρκετών εκατομμυρίων ευρώ όπως αποκάλυψε γερμανική εφημερίδα. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Kolner Express, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό, είχε αναθέσει στον Μάικλ Φρόχλιχ, έναν Γερμανό έμπορο παλαιών αυτοκινήτων να εντοπίσει την Mercedes Convertible 770K, μπλε χρώματος, η οποία μετέφερε τον Χίτλερ στις παρελάσεις του ναζιστικού καθεστώτος. 

Μετά από αρκετές εβδομάδες έρευνας, ο 59χρονος έμπορος ανακάλυψε ότι το αυτοκίνητο είχε πωληθεί στην Αυστρία μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε βρεθεί σε ένα μουσείο αυτοκινήτων στο Λας Βέγκας μέχρι τέλος να καταλήξει στα χέρια ενός Βαυαρού μεγιστάνα. Μετά το θάνατό του μεγιστάνα το 2008, η χήρα του είχε πουλήσει το αυτοκίνητο του Αδόλφου Χίτλερ. 

"Είχα μια καλή πληροφορία την Τετάρτη", δήλωσε ο κ. Φρόχλιχ στην εφημερίδα. Η Mercedes "ανήκε σε έναν συλλέκτη και βρισκόταν παρκαρισμένη σε ένα γκαράζ στο Μπίλεφελντ. Ο συλλέκτης διέθετε έξι αυτοκίνητα αυτού του μοντέλου, πολύ σπάνια. Ο εμπειρογνώμονας επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα των εγγράφων του οχήματος και το συνέκρινε με φωτογραφίες εκείνης της περιόδου. Ακόμη και οι πινακίδες ήταν σωστές: 1A 148.461", πρόσθεσε ο Γερμανός έμπορος. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kolner Express, το αυτοκίνητο του Χίτλερ αξίζει από τέσσερα έως δέκα εκατομμύρια ευρώ.πηγηhttp://www.nooz.gr:

Η λίστα ιστολογίων μου