Ο Τσάβες υποστηρίζει τον τρομοκράτη Κάρλος

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες δήλωσε πρόσφατα ότι ο καταγόμενος από την Βενεζουέλα τρομοκράτης Κάρλος -το κανονικό του όνομα είναι Ιλιτς Ραμίρεζ Σάντσες- "καταδικάστηκε άδικα" στη Γαλλία, μια υποστήριξη την οποία το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών, δεν θέλησε να σχολιάσει σήμερα.

Η γαλλική αστυνομία "απήγαγε τον Κάρλος από το Σουδάν όπου ζούσε, τον έβαλε σε ένα σάκο και τον μετέφερε στο Παρίσι, κατήγγειλε ο Τσάβες, χαρακτηρίζοντας τον τρομοκράτη "επαναστάτη μαχητή".

"Έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και εκτίει την ποινή του στη Γαλλία. Το υπουργείο δεν έχει κανένα σχόλιο να κάνει σχετικά με μια δικαστική απόφαση», απάντησε το γαλλικό ΥΠΕΞ σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Βενεζουέλας.

Ο Κάρλος καταδικάστηκε το 1997 σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία, το 1975, δύο αστυνομικών της DST (αντικατασκοπία) και ενός πληροφοριοδότη. Μια νέα δίκη θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2010, αρχές του 2011, σχετικά με υποτιθέμενη συμμετοχή του σε βομβιστικές επιθέσεις στη Γαλλία το 1982 και το 1983.πηγη:http://www.nooz.gr

Η λίστα ιστολογίων μου