Αυστηρότερα τεκμήρια για πολυτελή διαβίωση

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας την Τετάρτη στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

"Δεν υπάρχει δυνατότητα για παρεκκλίσεις, ο προϋπολογισμός θα εκτελεστεί στο ακέραιο» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

«Υπάρχει καχυποψία στις αγορές. Τα spread θα υποχωρήσουν όταν οι αγορές και οι ευρωπαίοι εταίροι δουν να υλοποιείται πιστά το ΠΣΑ» παρατήρησε.

«Η χώρα θα αντιμετωπίσει η ίδια τα προβλήματα της. Η απόφαση της ΕΕ ήταν πολύ καλή, αλλά από μόνη της δεν είναι αρκετή» πρόσθεσε.

Για τη ρύθμιση του νέου φορολογικού ν/σ που προέβλεπε παρακράτηση φόρου 8% για τιμολόγια άνω των 300 ευρώ, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή να κάνει αλλαγές μέσα στο πνεύμα του νομοσχεδίου.

«Το 8% ίσχυε ήδη για τις δοσοληψίες των επιχειρήσεων με το δημόσιο, προτείνεται να ισχύσει ευρύτερα, αντιλαμβανόμαστε όμως ότι υπάρχει πρόβλημα με τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και θα το συζητήσουμε και θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή» δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά τα τεκμήρια εξήγγειλε ότι για την πολυτελή διαβίωση θα υπάρξει βελτίωση επί τω αυστηρότερω, ενώ το αντίθετο θα συμβεί για τα τεκμήρια στα χαμηλά εισοδήματα.

Για το αν θα τιμωρηθούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής όπως οι «γιατροί του Κολωνακίου» δήλωσε ότι οι σχετικές διαδικασίες είναι χρονοβόρες. «Έχουμε ζητήσει από τις τράπεζες να μας δώσουν τα στοιχεία τα μελετάμε, τα διασταυρώνουμε και θα προχωρήσουμε σε καταλογισμούς αν αυτοί αποδώσουν» υπογράμμισε.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε δε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει γρήγορα σε διάλογο για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Στο ερώτημα για το πώς θα τονωθεί η ανάπτυξη, ο κ. Παπακωνσταντίνου επικαλέστηκε πολιτικές όπως το ΕΣΠΑ, τη μείωση των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και την προσέλκυση πράσινων επενδύσεων, προβλέποντας ότι θα ανακάμψει η καταναλωτική εμπιστοσύνη και από το δεύτερο εξάμηνο του 2010 η ανάπτυξη "θα ξαναπάρει μπροστά".

Για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων αναγνώρισε ότι υπάρχει μεγάλο ζήτημα με ταμεία όπως ο ΟΑΕΕ. «Ορισμένα είχαν αφεθεί εντελώς στην τύχη τους και κανείς δεν εισέπραττε εισφορές, ο υπουργός Εργασίας κάνει προσπάθειες συγκράτησης των δαπανών» σημείωσε.πηγη:http://www.skai.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου