Ακριβό μου δημόσιο

15,3 δις. ευρώ ετησίως το κόστος του δημοσίου τομέα!.Στο ιλιγγιώδες ποσό των 15,3 δισ. ευρώ τον χρόνο ανέρχεται το κόστος της δημόσιας διοίκησης για τον κρατικό κορβανά, χωρίς βέβαια να προσφέρει τις ανάλογες υπηρεσίες στους έλληνες πολίτες...

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, το κόστος αυτό αφορά, μεταξύ άλλων, περιττά τμήματα και διευθύνσεις υπουργείων, μισθούς μελών διοικητικών συμβουλίων άνευ αντικειμένου, έξοδα δαπάνες και επιδόματα.

Τις πανάκριβες για τους έλληνες φορολογούμενους στρεβλώσεις της δημόσιας διοίκησης έρχεται δε να συμπληρώσει η εικόνα των 1085 τμημάτων των υπουργείων!

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Αθήνας Αντώνης Μακρυδημήτρης για να υπάρξει εξυγίανση του δημόσιου, εκτός από συγχωνεύσεις οργανισμών και μετατάξεις υπάλληλων, θα πρέπει να συζητηθεί ποιες οργανικές θέσεις στο δημόσιο θα πρέπει να είναι μόνιμες.

«Η μονιμότητα θα πρέπει να περιοριστεί σε εκείνες τις θέσεις που συνεπάγεται άσκηση δημόσιας εξουσίας και προάσπιση δημόσιου συμφέροντος» τόνισε.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Θεόδωρος Πάγκαλος εμφανίστηκε την Τρίτη, μετά το χθεσινό άτυπο υπουργικό συμβούλιο, απειλητικός σχετικά με την τάση πολλών υπουργών να προστατεύουν τους οργανισμούς που εποπτεύουν.

«Η ιστορία προχωρεί ικανοποιητικά, έχουμε νομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αλλά έχουμε και κάποιους υπουργούς που αντιμετωπίζουν τους οργανισμούς τους με ιδιοκτησιακή αντίληψη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

Πολλοί υπουργοί αντιδρούν στην κατάργηση ή την συγχώνευση οργανισμών και δημοσίων υπηρεσιών αφού από το 1975 έως και το 2005 οι ίδιοι με δικές τους αποφάσεις τις δημιουργούσαν αποφεύγοντας την συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο.πηγη:http://www.skai.gr

Η λίστα ιστολογίων μου