Aντιδράσεις για τη βαθμολογία των υπουργών από τον Πάγκαλο

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η δημοσιοποίηση της βαθμολογίας των υπουργών από τον Θεόδωρο Πάγκαλο σε σχέση με την υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας. Πολλά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου δεν κρύβουν την ενόχλησή τους, ενώ κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως όλοι κρίνονται και αξιολογούνται διαρκώς.
Σύμφωνα με το «βαθμολόγιο» που δημοσιοποίησε η εφημερίδα «Τα Νέα», μόνο οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Ραγκούσης έχουν καταφέρει να είναι εντός χρονοδιαγραμμάτων. Εντός ορίων κινούνται οι υπουργοί Εργασίας, Παιδείας και Υγείας, ενώ εκτός χρόνου είναι οι κ.κ. Κατσέλη, Μπιρμπίλη και Μπατζελή.
Αναλυτικότερα, το υπουργείο της κα. Κατσέλη έχει 4 δράσεις που έχουν υπερβεί τα χρονικά περιθώρια και 1 εντός χρόνου, η κα. Διαμαντοπούλου και η κα. Μπιρμπίλη έχουν 1 νομοσχέδιο εκτός, ενώ το υπουργείο Υγείας δεν έχει καμία νομοθετική πρωτοβουλία αλλά 7 ολοκληρωμένες δράσεις. Επίσης, για τα νομοσχέδια στα οποία εμπλέκονται σχεδόν όλα τα υπουργεία καταγράφονται 4 καθυστερήσεις και 6 έγκαιρες παρεμβάσεις.
Ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται ότι ζήτησε από τον Θεόδωρο Πάγκαλο να τον ενημερώνει λεπτομερώς για την κινητικότητα των υπουργείων, καθώς και ο ίδιος έχει σχηματίσει εικόνα για τις καθυστερήσεις.
Πάντως, οι υπουργοί δεν φαίνεται ότι είδαν με καλό μάτι την βαθμολογία, αφού λένε πως δεν είναι δυνατόν να κρίνονται έτσι στελέχη που καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια.
Ως πλέον εξοργισμένη εμφανίζεται η Λούκα Κατσέλη -που έχει και τον χειρότερο βαθμό- η οποία επισημαίνει πως όλα τα προγραμματισμένα νομοσχέδια έχουν ετοιμαστεί. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «παράταση του πρωταπριλιάτικου εθίμου ή τεράστια παρεξήγηση».
Κυβερνητικοί κύκλοι δεν αρνούνται πως οι υπουργοί βαθμολογούνται, ωστόσο, επισημαίνουν πως το «βαθμολόγιο» που δημοσιοποιήθηκε δεν είναι το... ανανεωμένο.
Πάντως, υπάρχουν και πηγές που λένε ότι η βαθμολογία δεν ανήκει στον Θεόδωρο Πάγκαλο αλλά... γράφτηκε από στενή συνεργάτιδα του γραφείου του!
Για το δημοσίευμα μίλησε ο κ. Πάγκαλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega:
«Σας είδα στην τηλεόραση και με κολάσατε! Δεν βαθμολογεί κανείς κανένα… Είμαστε σε κρίση, όπως ξέρετε, έχουμε τεράστια ελλείμματα… Πρέπει να αξιολογούνται όλα  για να δούμε πως προχωράνε. Αυτά δεν έχουν σχέση με τους υπουργούς», είπε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ξεκαθάρισε: «Δεν είμαι εκεί για να αξιολογώ κανέναν. Δεν είναι η δουλειά μου αυτή… Ο πρωθυπουργός μου έδωσε μια ρητή εντολή, να κάνω αξιολόγηση στο πρόγραμμα Σταθερότητας και αυτό είναι όλο».πηγη:http://www.madata.gr

Η λίστα ιστολογίων μου