Tελειώνει ο «Γολγοθάς» για την Ελλάδα;

Αισιόδοξος για την οικονομία ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο περιοδικό Times

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει σύντομα από την οικονομική κρίση, και θα διορθώσει τη διεθνή της εικόνα, εκφράζει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time ο πρωθυπουργός.

Πάντως, ο κ. Παπανδρέου επαναλαμβάνει ότι η χώρα μας έγινε πειραματόζωο για τη σωτηρία του ευρώ και τη διαχείριση δημοσιονομικών κρίσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό που μας έλεγαν οι αγορές είναι ότι αυτά τα έχουμε ξανακούσει, δεν σας πιστεύουμε . Η Ελλάδα έχει χάσει την αξιοπιστία της. Αυτό που έλεγα διαρκώς είναι ότι πρέπει να ξαναβρούμε την αξιοπιστία μας. Και τα καταφέραμε. Ξαναγίναμε αξιόπιστοι» σημειώνει.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι περικοπές αποτελούν μόνο βραχυπρόθεσμες αλλαγές. «Πρέπει να προχωρήσουμε σε βαθύτερες αλλαγές, τις οποίες έχουμε ήδη δρομολογήσει. Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε τώρα. Να προσπεράσουμε την κρίση, να βρούμε χώρο να αναπνεύσουμε ώστε να προχωρήσουμε στις βαθύτερες και πιο δημιουργικές αλλαγές στην κοινωνία μας» επισημαίνει ο κ. Παπανδρέου.
Κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις
Στο μεταξύ, σειρά δημοσκοπήσεων που παρουσιάζονται στον Κυριακάτικο Τύπο εμφανίζουν το κυβερνών κόμμα να κερδίζει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών.
Στην έρευνα της MRB για την εφημερίδα «Real News» το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 31,9% και ακολουθούν: ΝΔ με 21,2%, ΚΚΕ με 7,2%, ΛΑΟΣ με 5,7%, ΣΥΡΙΖΑ με 4,4% και Οικολόγοι Πράσινοι με 2,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 27%.
Πρέπει να προχωρήσουμε σε βαθύτερες αλλαγές, τις οποίες έχουμε ήδη δρομολογήσει. Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε τώρα
Με διαφορά 20 μονάδων από τη ΝΔ προηγείται το ΠΑΣΟΚ και στο ερώτημα ποιο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου ενώ καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου με διαφορά 15 ποσοστιαίων μονάδων από τον Αντώνη Σαμαρά.

Ωστόσο, 7 στους 10 πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα ενώ το 75% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει άδικα τα κυβερνητικά μέτρα .

Περαιτέρω, 6 στους 10 συμπολίτες μας τάσσονται υπέρ της δημιουργίας ενός νέου κόμματος έναντι ενός ποσοστού 24% που βλέπουν αρνητικά την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.
Αναταραχή στην κυβέρνηση από δημοσίευμα
Την ίδια ώρα αίσθηση προκάλεσε δημοσίευμα εφημερίδας που βαθμολογεί τους υπουργούς της κυβέρνησης και μάλιστα δια χειρός του αντιπροέδρου Θεόδωρου Πάγκαλου.

Στο δημοσίευμα αντέδρασε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη. Σε ανακοίνωση του το ΥΠΟΙΑΝ υπεραμύνεται του έργου του στον τομέα της ανάπτυξης και της αξιοποίησης του ΕΣΠΑ και καταλήγει χαρακτηριστικά: «στο πνεύμα των ημερών ,ας εντάξουμε την λανθασμένη πληροφόρηση απλώς σε παράταση του πρωταπριλιάτικου εθίμου η ας την αποδώσουμε σε μία τεράστια παρεξήγηση».

Ο πρωθυπουργός πάντως έχει ήδη ζητήσει μέσω επιστολής του προς τους υπουργούς επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου με προτεραιότητα τον πολίτη.πηγη:http://www.skai.gr

Η λίστα ιστολογίων μου