Ριζική αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ

Η «μετάλλαξη» και ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας ανησυχεί σοβαρά την κοινή γνώμη, και οδηγεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της αστυνομίας με στόχο την πιο έντονη παρουσία της και την ενισχυμένη αποτελεσματικότητά της.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι το στοίχημα της ασφάλειας θα κερδηθεί, προσθέτοντας ότι χρειάζεται πίστωση χρόνου.

«Θέλω να ξαναφέρω το φρόνημα στην Αστυνομία και μια τελείως διαφορετική λογική. Έως το τέλος του χρόνου θα έχουμε αλλάξει την εικόνα» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σημειώνεται ότι καθημερινά το αστυνομικό δελτίο καταγράφει ληστείες, κλοπές ακόμη και εν ψυχρώ δολοφονίες έστω και για λίγα ευρώ. Ακόμη και οι ίδιοι οι αστυνομικοί παραδέχονται ότι η κατάσταση είναι περισσότερο από ανησυχητική.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας που δείχνουν την αύξηση των ληστειών από το 1991. Από 1036 έφτασαν στις 1735 το 2001, ενώ το 2009 εκτοξεύτηκαν στις 4708...

Ειδικότερα για τις ληστείες τραπεζών από μόλις 44 το 1994 αυξήθηκαν σε 171 το 2004 και μέσα σε πέντε χρόνια υπερδιπλασιάστηκαν φτάνοντας τις 365. Από αυτές έχουν ήδη εξιχνιαστεί οι 154.

Το έγκλημα στην Ελλάδα έχει πλέον «ενηλικιωθεί», σημειώνουν οι εγκληματολόγοι, και αυτό οφείλεται κυρίως στην οικονομική κρίση και τις μεγάλες οικονομικές ανισότητες μεταξύ των κοινωνικών ομάδων.πηγη:http://www.skai.gr

Η λίστα ιστολογίων μου