Ποιοί αμφισβητούν τον τρόπο αυτοκτονίας της Κλεοπάτρας;

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Κλεοπάτρας, παρουσίασε πρόσφατα γερμανός επιστήμονας, καταρρίπτοντας έναν μύθο 2000 ετών! Μέχρι σήμερα η ιστορία έγραφε ότι η Κλεοπάτρα αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας το δηλητήριο μιας κόμπρας- ενός από τα πιο δηλητηριώδη φίδια στον κόσμο!  Η εκδοχή αυτή, δεν έπεισε ποτέ τον γερμανό ιστορικό Κριστόφ Σέφερ, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Trier, ο οποιός θεωρεί ότι οι άνθρωποι πίστεψαν σε αυτήν εξ αιτίας των πολλών απεικονίσεων της Κλεοπάτρας με ένα φίδι στα χέρια της! Αποφάσισε λοιπόν, να κάνει τις δικές του έρευνες!
Πώς θα ήταν ο θάνατός της από δάγκωμα κόμπρας.
  Μαζί με ομάδα εμπειρογνωμόνων μετέβη στην Αλεξάνδρεια, όπου κατέφυγε αρχικά στα αρχαία ιατρικά κείμενα και μελέτησε τα συμπτώματα θανάτου από δάγκωμα φιδιού. Στη συνέχεια συναντήθηκε με ειδικούς τοξικολόγους και τους ζήτησε να του περιγράψουν πώς θα ήταν ο θάνατος της Κλεοπάτρας, αν πράγματι την δάγκωνε κόμπρα.  Οπως του εξήγησαν, το τέλος θα πρέπει να ήταν εξαιρετικά οδυνηρό, αφού το θύμα θα  υπέφερε για αρκετές ημέρες, το σώμα της θα παρέλυε και θα παραμορφωνόταν και το πρόσωπό της θα γέμιζε από μεγάλες σκούρες κηλίδες!
Γιατί αποκλείει την πιθανότητα να πέθανε έτσι η Κλεοπάτρα
  Η περιγραφή αυτή, ισχυροποίησε ακόμα περισσότερο την άποψη του Κριστόφ Σέφερ, ότι αποκλείεται η Κλεοπάτρα να επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να βάλει τέλος στη ζωή της! Οπως εξήγησε ο ίδιος στο γερμανικό δίκτυο ZDF: "Η γυναίκα αυτή είχε μανία με τη φροντίδα της ομορφιάς της. Δεν θα διάλεγε ποτέ έναν τρόπο αυτοκτονίας που θα την παραμόρφωνε και θα άφηνε για αυτήν ως τελευταία εικόνα, ένα αλλοιωμένο πρόσωπο! Επιπλέον γνώριζε ότι κάτι τέτοιο θα διαρκούσε ώρες και οι πόνοι θα ήταν αφόρητοι! Αποκλείω εντελώς την πιθανότητα!". 
Ενα ιστορικό και ένα αμφισβητούμενο επιχείρημα!
  Πέρα όμως από την προσωπική του εκτίμηση, ο καθηγητής προβάλλει δύο ακόμα επιχειρήματα: πρώτον, την περιγραφή που κάνει ο ιστορικός Δίων Κάσσιος, ο οποίος αναφέρεται σε "έναν ήρεμο και χωρίς πόνους θάνατο" της βασίλισσας. Δεύτερον, στο γεγονός ότι η Κλεοπάτρα αυτοκτόνησε μήνα Αύγουστο, μία εποχή που τα φίδια πέφτουν σε χειμερία νάρκη!  Αυτός ο τελεταίος ισχυρισμός του καθηγητή, είναι εντελώς λανθασμένος, αφού είναι γνωστό ότι η περίδος χειμερίας νάρκης των φιδιών, ξεκινάει τον Νοέμβριο και ολοκληρώνεται τον Μάρτιο! Παρ'όλα αυτά δεν αμφισβητήθηκε από τους γερμανούς παρουσιαστές του προγράμματος που φιλοξένησε τις αποκαλύψεις του!
"Ετσι πιστεύω ότι αυτοκτόνησε η βασίλισσα"
  Ποιός είναι λοιπόν, ο τρόπος αυτοκτονίας της Κλεοπάτρας, σύμφωνα πάντα με τον καθηγητή Σέφερ; Ένα θανατηφόρο κοκτέιλ που είχε σαν αποτέλεσμα τον ακαριαίο και ήρεμο θάνατο! Και για να ανακαλύψει την ακριβή του σύνθεση,  συνεργάστηκε με τον γερμανό τοξικολόγο Ντίτριχ Μεμπς.
  Το συμπέρασμα στο οποίο  κατέληξαν ήταν ότι το μοιραίο μείγμα, περιείχε κώνειο μαζί με ακόνιτο και όπιο. Σύμφωνα μάλιστα με τον Μεμπς, η βασίλισσα πρέπει να ήπιε το δηλητηριώδες κοκτέιλ, αφού δεν υπήρχε τρόπος να το εισάγει στις φλέβες της την εποχή εκείνη!
Τα συστατικά του δηλητηριώδους κοκτέϊλ
  Το κώνειο ή βρωμόχορτο, είναι ένα δηλητηριώδες φυτό που ανθίζει από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο. Η διάγνωση για δηλητηρίαση από το κώνειο δεν είναι εύκολη, για αυτό και συνήθως γίνεται όταν είναι αργά για τον ασθενή!  Το ακόνιτο, είναι επίσης δηλητηριώδες φυτό, που φτάνει σε ύψος μέχρι και τα δυο μέτρα. Θεωρείται από τα πιό τοξικά του είδους, γι αυτό και απαιτείται μεγάλη προσοχή! Σήμερα χρησιμοποιείται στην φαρμακοβιομηχανία, ως συστατικό σε πολλά φάρμακα!
  Τέλος το όπιο, είναι το αποξηραμένο γαλακτώδες υγρό που προέρχεται από ένα είδος παπαρούνας, που ονομάζεται "υπνοφόρος". Το όπιο περιέχει περίπου διάφορα αλκαλοειδή, ανάμεσά τους και η μορφίνη. Η χημική επεξεργασία της μορφίνης, δίνει την ναρκωτική ουσία ηρωίνη! Το όπιο είναι η πρώτη γνωστή φαρμακευτική ουσία για την αντιμετώπιση του πόνου. Η χρήση του ήταν ευρέως διαδεδομένη στην αρχαιότητα αφού στην σωστή δοδολογία, το θεωρούσαν ως ηρεμιστικό φάρμακο.ΠΗΓΗ:http://pyles.tv/News

Η λίστα ιστολογίων μου