Διαστάσεις λαϊκής εξέγερσης παίρνουν οι διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, καθώς χιλιάδες κόσμου βγήκαν και σήμερα στους δρόμους του Καΐρου

Διαστάσεις λαϊκής εξέγερσης παίρνουν οι διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, καθώς χιλιάδες κόσμου βγήκαν και σήμερα στους δρόμους του Καΐρου και άλλων μεγάλων πόλεων, μετά την εβδομαδιαία προσευχή της Παρασκευής.
Πεδίο "βραδινής βολής"  το Κάιρο
Παρά τον στρατιωτικό νόμο και την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί μέχρι αύριο το πρωί, χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους του Καΐρου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στις φλόγες έχουν τυλιχτεί τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος NDP ενώ πυροβολισμοί ακούγονται στους δρόμους  γύρω από το κοινοβούλιο, το γραφείο του πρωθυπουργού και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Στρατιωτικά ελικόπτερα πετούν πάνω από Κάιρο ενώ έχει εκκενωθεί η Ισραηλινή πρεσβεία. Τελευταίες πληροφορίες μιλούν για επίθεσεις των διαδηλωτών με μολότοφ σε αστυνομικά τμήματα, στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης και στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στους δρόμους της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας υπάρχουν στρατιωτικά οχήματα και τανκς , τα οποία οι εξεγερμένοι πλέον πολίτες χαιρετούν με ενθουσιασμό. Παρόμοια είναι η εικόνα στην Αλεξάνδρεια και το Σουέζhttp://www.real.gr.

Η λίστα ιστολογίων μου