Στη Θεσσαλία ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. τον καθοδηγητή του νέου αντάρτικου πόλης μετά τη σύλληψη της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στον Βόλο.

Στη Θεσσαλία ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. τον καθοδηγητή του νέου αντάρτικου πόλης μετά τη σύλληψη της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στον Βόλο.
Οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής μετά την επιχείρησή τους στον Βόλο, όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τον Χρήστο Τσάκαλο, τον Νταμιάνο Μπολάνο και τον Γιώργο Νικολόπουλο, έχουν εστιάσει την προσοχή τους στο γεωγραφικό διαμέρισμα όπου ανήκει η πρωτεύουσα της Μαγνησίας.
Κι αυτό γιατί πιστεύουν ότι στην κορυφή της πυραμίδας της οργάνωσης δεν βρίσκονται οι παραπάνω τρεις συλληφθέντες αλλά ένα άτομο μεγαλύτερης ηλικίας, το οποίο γνωρίζει καλά το αντάρτικο πόλης, τους δίνει τις πολύτιμες συμβουλές του και πάνω απ' όλα τους καθοδηγεί. Ετσι, το νέο στοίχημα της Αντιτρομοκρατικής είναι να βρει την άκρη του νήματος στις σχέσεις της αρχηγικής τριάδας της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με τον καθοδηγητή τους. Οπως λένε οι πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Αντιτρομοκρατική, το άτομο αυτό κινείται στη Θεσσαλία και είναι ο συντάκτης δύο προκηρύξεων της ένοπλης οργάνωσης. Μάλιστα, οι προκηρύξεις αυτές, οι οποίες περιέχουν και τις περισσότερες αναφορές στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών.
Τίποτε δεν έχει τελειώσειΟι πληροφορίες που είχαν συγκεντρώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί που έχουν επιφορτιστεί με το δύσκολο έργο να εξαρθρώσουν τη «νεοτρομοκρατία» στην Ελλάδα, έκαναν λόγο για τρία άτομα που άρχισαν να δραστηριοποιούνται στον χώρο της ένοπλης πάλης από τη δεκαετία του 1980. Οι τρεις άνδρες, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, είχαν περιφερειακό ρόλο στις τρομοκρατικές οργανώσεις που έδρασαν στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση και ήταν αυτοί που οργάνωσαν το νέο αντάρτικο πόλης στη μετά «17Ν» εποχή. Κατά την πορείία των ερευνών όμως, διαπιστώθηκε ότι δύο από αυτούς αποφάσισαν να αλλάξουν ρότα στη ζωή τους και αποσύρθηκαν. Ετσι, έμεινε μόνον ένα άτομο. Ο καθοδηγητής της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», όπως λένε αστυνομικές πηγές, έδωσε τα φώτα του και στον «Επαναστατικό Αγώνα», ενισχύοντας την άποψη ότι η λεγόμενη νεοτρομοκρατία στην Ελλάδα έχει κοινό διευθυντήριο. «Οσο γλιτώνουν τη σύλληψη οι άνθρωποι που συνέλαβαν την ιδέα του νέου αντάρτικου πόλης, τίποτε δεν έχει τελειώσει» λέει χαρακτηριστικά στην «Espresso της Κυριακής» αξιωματικός με μεγάλη πείρα στην υπόθεση της τρομοκρατίας.
Σύνδεση με τον «Επαναστατικό Αγώνα»Η σύνδεση του «Επαναστατικού Αγώνα» με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, θεωρείται βέβαιη από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Εκτιμούν λοιπόν πως σε αυτήν την έστω και μικρή χρονικά συνεργασία τα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ήλθαν σε επαφή με τον καθοδηγητή του νέου αντάρτικου πόλης. Η «συνεργασία» ξεκίνησε αμέσως μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008. Οι «Πυρήνες» μάλιστα άλλαξαν και φιλοσοφία και ακολούθησαν τον εξτρεμιστικό αναρχισμό, που ασπάζεται και ο καθοδηγητής, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Θεσσαλία. Στη συγκεκριμένη περιοχή της Ελλάδας οι αστυνομικοί είχαν στρέψει το ενδιαφέρον τους αμέσως μετά την εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα». Εψαχναν, κι ακόμη ψάχνουν, να βρουν αρκετά στοιχεία ώστε να δέσουν τον άνθρωπο που εκτιμάται ότι δίνει τα... φώτα του στους τρομοκράτες. Πάντως, αν κι ακόμη δεν έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν όσα στοιχεία απαιτούνται για να δέσουν τον καθοδηγητή, ωστόσο βρήκαν και συνέλαβαν τους αρχηγούς της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Από τα γκαζάκια στα εκρηκτικά και στους επιλεγμένους στόχους Τρία χρόνια δράσης, δεκαοκτώ κατηγορούμενοι και πολλά χτυπήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι το βιογραφικό της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Της οργάνωσης που ξεκίνησε από τα γκαζάκια για να φτάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην αποστολή δεμάτων με εκρηκτικά και στους επιλεγμένους στόχους.Η οργάνωση έκανε την πρώτη εμφάνισή της τον Ιανουάριο του 2008 με μπαράζ εμπρησμών σε Αθήνα και συμπρωτεύουσα. Τότε υπέγραφε ως «Συνωμοσία Αθήνας - Θεσσαλονίκης», θέλοντας να δείξει ότι δραστηριοποιείται και στις δύο πόλεις. Ακολούθησαν εμπρηστικές επιθέσεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2008. Μετά τα «Δεκεμβριανά» η οργάνωση στρατολογεί νέα μέλη, αποκτά καινούργια τεχνογνωσία και πλέον προκαλεί χτυπήματα με εκρηκτικούς μηχανισμούς, χρησιμοποιώντας σε κάποιες περιπτώσεις ΑNFO. Το ίδιο υλικό που προτιμούσε και ο «Επαναστατικός Αγώνας». Τον Σεπτέμβριο του 2009 εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στο σπίτι της κ. Λούκας Κατσέλη, ενώ τα μέλη της οργάνωσης «χτύπησαν» και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης του Κώστα Καραμανλή στο Πεδίον του Αρεως, με βόμβα που έβαλαν μέσα σε κάδο απορριμμάτων. Ακολούθησαν άλλες σοβαρές βομβιστικές επιθέσεις, με αποκορύφωμα την ενέργεια στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου και τη βομβιστική επίθεση στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφόρο Συγγρού. Τελευταία μεγάλα χτυπήματα της οργάνωσης ήταν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και τα δέματα με εκρηκτικά που έστειλαν σε ξένες πρεσβείες και πολιτικά πρόσωπα. Οι πρώτες συλλήψεις ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εισέβαλαν σε μονοκατοικία στο Χαλάνδρι, ενώ ακολούθησε σταδιακή αποψίλωση της οργάνωσης. Οι αστυνομικοί σε σπίτια σε Καλλιθέα, Αγρίνιο, Νέα Σμύρνη και Βόλο εντόπισαν πολλά από τα άτομα που έψαχναν και βρήκαν όπλα και εκρηκτικά. Συνολικά όλο αυτό το διάστημα έχουν συλληφθεί είκοσι επτά άτομα, εκ των οποίων οι δεκαοκτώ κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση, ενώ για τους υπόλοιπους εννέα δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να τους αποδοθεί η κατηγορία του μέλους. Από τους είκοσι επτά έχουν προφυλακιστεί οι είκοσι τέσσεριςhttp://www.madata.gr.

Η λίστα ιστολογίων μου