Τσάμπιονς Λιγκ Επική πρόκριση της Ίντερ, πέρασε και η Γιουνάιτεντ (Vid)

Με γκολ του Πάντεφ στο 87ο λεπτό, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ έκανε την ανατροπή της... ανατροπής στο Μπάγερν Αρένα, νίκησε σε ένα απίθανο ματς την Μπάγερν με 3-2 και πήρε επική πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με το αβαντάζ των εκτός έδρας γκολ (0-1 το πρώτο παιχνίδι). Πρόκριση και για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έκανε τα εύκολα δύσκολα,  νικώντας στο Ολντ Τράφορντ 2-1 τη Μαρσέιγ (0-0 το πρώτο ματς).
Αναλυτικά:
Μπάγερν - Ίντερ 2-3

Η Ιντερ ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Μια κοφτή κάθετη μπαλιά του Πάντεφ βρήκε τον Ετό χιλιοστά πριν να βγει οφσάιντ και ο Καμερουνέζος πλάσαρε τον Κραφτ για το 0-1 στο 4'. Η Μπάγερν «πάγωσε» και παρότι προσπαθούσε χρειάστηκε ένα τέταρτο για να συνέλθει.
Ισως μάλιστα, αν δεν υπήρχε το παιδαριώδες λάθος του Ζούλιο Σέζαρ να μην ισοφάριζε τόσο νωρίς. Σουτ του Ρόμπεν, ο γκολκίπερ της Ιντερ έκανε λάθος εκτίμηση, η μπάλα χτύπησε στο στήθος του και πήγε στον Μάριο Γκόμεζ που με ένα απίθανο γυριστό, τυφλό, ψηλοκρεμαστό (!) πλασέ έκανε το 1-1. Κάπου εκεί όλα άλλαξαν.Οι Βαυαροί πήραν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και με λίγη τύχη έκαναν το 2-1 στο 31'. Ο Ρόμπεν πήγε να κάνει διαγώνια πάσα μέσα στη περιοχή, η μπάλα χτύπησε στον Μότα και έφτασε στον Μίλερ που πλάσαρε εύκολα τον Ζούλιο Σέζαρ. Η Ιντερ κατέρρευσε με τη Μπάγερν να χάνει τρεις τεράστιες ευκαιρίες ως το ημίχρονο. Στο 39' ο Γκόμεζ πλάσαρε, η μπάλα κύλησε παράλληλα πάνω στη γραμμή με τον Ρανόκια να διώχνει στέλνοντάς τη πρώτα στο δοκάρι! Ακολούθησε απίθανο χαμένο τετ α τετ του Ριμπερί (σε κόρνερ ο Ζούλιο Σέζαρ) και ένα σουτ του Ρόμπεν από τη μικρή περιοχή άουτ.Η Μπάγερν μπήκε εντελώς διαφορετική στο β' ημίχρονο. Εδειξε να θέλει να κάνει διαχείριση αποτελέσματος απέναντι σε μια Ιντερ που είχε πολλά κενά στην άμυνα. Αλλωστε όσες φορές έβγαζε αντεπίθεση η Μπάγερν «μύριζε» γκολ.Ολα άλλαξαν μέσα σε ένα εξάλεπτο. Στο 63' ο Γουέσλι Σνέιντερ με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-2 και στο 68' ο Αριεν Ρόμπεν ζήτησε αλλαγή λόγω τραυματισμού. Η Ιντερ πήρε τον έλεγχο του ματς, η Μπάγερν έστελνε τη μπάλα στον Ριμπερί και αυτός την έχανε.Στο 68' ο Πάντεφ στόπαρε, γύρισε, εκτέλεσε αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ, στο 80' τρομερό σουτ του Σνέιντερ χτύπησε στη πλάτη του Σκοπιανού αλλά η Μπάγερν δεν έβαζε μυαλό παρά τις προειδοποιήσεις των «νερατζούρι» με αυτές τις ευκαιρίες.
Οι Βαυαροί βρέθηκαν αρκετές φορές στην περιοχή του Ζούλιο Σέζαρ αλλά έχαναν τη μπάλα σα παιδαρέλια που τώρα ξεκινάνε το ποδόσφαιρο. Η καταπληκτική ατομική ενέργεια στο 88' του Ετό μέσα στη περιοχή του Κραφτ ολοκληρώθηκε με τον Καμερουνέζο να βλέπει τον επερχόμενο Πάντεφ και αυτός με βολέ στο απέναντι παραθυράκι έγραψε την ιστορία...
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝ.: Κραφτ, Λαμ, Βαν Μπόιτεν (70' Μπαντστούμπερ), Μπρένο (90' Κρόοζ), Πράνγιτς, Σβάινσταϊγκερ, Λουίς Γκουστάβο, Ρόμπεν (68' Χαμίτ Αλτιντόπ), Μίλερ, Ριμπερί, Γκόμεζ.
ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Ρανόκια, Λούσιο, Κίβου (86' Ναγκατόμο), Στάνκοβιτς (51' Κοουτίνιο), Μότα, Καμπιάσο, Σνέιντερ, Ετό, Πάντεφ (90' Καρζά).

Η λίστα ιστολογίων μου