Πολλές φορές όμως η πραγματικότητα είναι ότι οι θερμιδικοί εχθροί κρύβονται στα ντουλάπια του σπιτιού μας.

Μπορεί να θεωρούμε ότι όλοι οι πειρασμοί κρύβονται στα εστιατόρια, τις καφετέριες και σα γλυκά που φέρνουν οι συνάδελφοι στη δουλειά, πολλές φορές όμως η πραγματικότητα είναι ότι οι θερμιδικοί εχθροί κρύβονται στα ντουλάπια του σπιτιού μας.
       1. Μεγάλα πιάτα, μεγάλες μερίδες: εάν θέλετε να χάσετε εύκολα και αποτελεσματικά κιλά, απλά αλλάξτε πιάτα. Αν θεωρείτε ότι τα πιάτα σερβιρίσματος είναι μεγάλα, αγοράστε μικρότερα. Σημασία δεν έχει να περιορίσετε τις τροφές που τρώτε αλλά την ποσότητά τους.
       2. Μη τρώτε με την τηλεόραση ανοιχτή: ελάτε τώρα, ξέρετε πολύ καλά ότι το φαϊ απαιτεί την προσοχή σας και όχι το αγαπημένο σας τούρκικο σήριαλ. Αν μάλιστα έχετε και παιδιά, εσείς πρέπει να δώσετε το καλό παράδειγμα του να τρώτε όλοι μαζί στο τραπέζι, απερίσπαστοι. Στο τραπέζι έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το φαγητό σας, κουβεντιάζοντας κι εστιάζοντας στη γεύση και τη χώνεψη. Αφιερώστε ένα εικοσάλεπτο τουλάχιστον στο μεσημεριανό φαγητό, μασήστε καλά την τροφή σας κι απολαύστε την χαλαρότητα της στιγμής. Πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε ότι ο οργανισμός σας θα σας ευγνωμονεί. 
       3. Παιδικό τρικ ή ενήλικη πραγματικότητα; Το να παίζετε κρυφτούλι με τα παχυντικά τρόφιμα που βρίσκονται στο σπίτι σας δεν είναι αστεία υπόθεση. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσο πιο καταχωνιασμένες είναι οι λιχουδιές, τόσο πιο δύσκολα θα τις εντοπίσουμε. Οπότε, φτιάξτε έτσι την κουζίνα σας ώστε να βρίσκετε ευκολότερα το γιαούρτι με γεύση μπανάνα παρά τα μπισκότα με έξτρα σοκολάτα.http://www.nooz.gr

Η λίστα ιστολογίων μου