Τσάι: ισχυρό αντιοξειδωτικό

Τσάι: ισχυρό αντιοξειδωτικό
Οξειδωτικό στρες: ένας όρος που όλοι μας έχουμε ακούσει ή διαβάσει αλλά λίγοι γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι. Πρόκειται για μία κατάσταση κατά την οποία το σώμα μας, υπό την επίδραση επιβαρυντικών παραγόντων όπως είναι το άγχος και οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι περιβαλλοντικοί ρύποι και η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, υπερπαράγει ελεύθερες ρίζες.
Παρότι οι ελεύθερες ρίζες αποτελούν φυσιολογικά προϊόντα του μεταβολισμού, όταν παράγονται σε τόσο υψηλές ποσότητες στρέφονται κατά των ίδιων μας των κυττάρων με αποτέλεσμα να τους προκαλούν φθορές και να επισπεύδουν τη γήρανση του οργανισμού και την εκδήλωση χρόνιων νοσημάτων.
Ποια είναι η λύση; Ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά, τους φυσικούς συμμάχους μας ενάντια στην οξειδωτική βλάβη. Εκτός όμως από τρόφιμα, όπως είναι τα λαχανικά, τα φρούτα, το ελαιόλαδο και τα όσπρια, αντιοξειδωτικά βρίσκουμε σε υψηλές περιεκτικότητες και σε αγαπημένα μας ποτά και ροφήματα. Ένα από αυτά είναι το τσάι. Κρύο ή ζεστό θα δροσίζει ή μας ζεσταίνει αλλά μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά και στην καθημερινή αντιοξειδωτική μας προστασία.
Προερχόμενο από την Κίνα, το τσάι έχει κερδίσει την παγκόσμια προτίμηση εδώ και πάνω από 2.000 χρόνια, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα των καταναλωτών. Παρότι οι Ασιάτες γνώριζαν για τις θεραπευτικές του ιδιότητες από τα αρχαία χρόνια, χρησιμοποιώντας το για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων, μόλις τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αρχίσει να διεξάγονται έρευνες σχετικά με τη δράση των συστατικών αυτού του αφεψήματος. Οι ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού και πιο συγκεκριμένα του πράσινου τσαγιού αποδίδονται κατά κύριο λόγο στην υψηλή του περιεκτικότητα σε κατεχίνες, αντιοξειδωτικές ενώσεις που έχουν συνδεθεί έντονα με την καλή υγεία της καρδιάς και φαίνεται πως εκδηλώνουν ισχυρή αντικαρκινική δράση.http://www.real.gr

Η λίστα ιστολογίων μου