Η προσπάθεια να κρατήσουν το ΚΚΕ μακριά από τους εργάτες δεν πέρασε!

Η προσπάθεια να κρατήσουν το ΚΚΕ μακριά από τους εργάτες δεν πέρασε!

Η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ καταγγέλλει την προσπάθεια της εργοδοσίας στην επιχείρηση «ΑΓΡΟΖΩΗ», μέλος του ομίλου «Πίνδος», να εμποδίσει την επικοινωνία του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους. Όχι απλά αρνήθηκε την περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ μέσα στον εργασιακό χώρο, αλλά έβαλε από πλάγιες εισόδους τους εργαζόμενους για να μην έρθουν σε επαφή με το κλιμάκιο του ΚΚΕ που βρισκόταν στην πύλη!
Βέβαια, δεν είχε κανένα πρόβλημα όχι μόνο να υποδεχτεί εκπρόσωπους του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, αλλά μέχρι και την παραγωγική διαδικασία σταμάτησε για να συγκεντρωθούν οι εργαζόμενοι και να τους ακούσουν.
Αφήνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να σουλατσάρουν γιατί έχουν «δεμένο τον γάιδαρό τους».
Είναι σίγουροι ότι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τα στηρίγματά τους. Άλλωστε οι εκπρόσωποι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην περιοδεία τους στην «ΑΓΡΟΖΩΗ» δεν έβγαλαν άχνα για το θάνατο εργάτη. Ούτε βέβαια για μειώσεις μισθών μεγαλύτερες του 20%, για μέρος των αμοιβών που καταβάλλεται με κουπόνια.
Αλλά και στα υπόλοιπα εργοστάσια Τροφίμων και Ποτών που επισκέφθηκαν δεν έκαναν την παραμικρή αναφορά:
  • Στην καταπάτηση δικαιωμάτων των εργαζομένων, παρόλο που είναι γενικευμένη.
  • Στην ανασφάλιστη εργασία εκεί που ο εργοδότης δεν αποδίδει τις εισφορές και η νομοθεσία, που διατήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν καλύπτει τον εργαζόμενο.
  • Στη μη καταβολή υπερωριών και άλλων αμοιβών, στην καθυστέρηση πληρωμών, στη μαύρη εργασία και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς που άφησαν υποστελεχωμένους.
  • Στην εφταήμερη λειτουργία που είναι πραγματικότητα σε πολλές επιχειρήσεις κάνοντας λάστιχο τη ζωή των εργαζομένων.
  • Στα μέτρα ασφαλείας, που είναι από ελλιπή έως ανύπαρκτα, ενώ οι ρυθμοί δουλειάς εξοντωτικοί, με αποτέλεσμα να θερίζουν τα «ατυχήματα».
Αντίθετα βρήκαν χρόνο να μιλούν για την ανάπτυξη προς όφελος των επιχειρηματιών. Την ανάπτυξή τους την ζουν οι εργαζόμενοι. Σε μια σειρά επιχειρήσεις τροφίμων της Εύβοιας γίνονται επενδύσεις εκατομμυρίων και καταλαμβάνουν πρώτες θέσεις στο είδος τους στην Ελλάδα. Η «ΑΓΡΟΖΩΗ», μάλιστα, είναι μέλος του ομίλου «ΠΙΝΔΟΣ» που έχει το 1/3 της ελληνικής παραγωγής νωπού κρέατος από κοτόπουλο. Την ίδια ώρα η ζωή των εργαζομένων τσακίζεται.
Δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα.
Οι εργάτες δεν μοιράζονται την ίδια ψήφο με τα αφεντικά τους.
Το δίλημμα που μπαίνει μπροστά στους εργαζόμενους είναι σαφές:
Είτε θα στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που διαβεβαιώνουν την εργοδοσία, τους επιχειρηματικούς ομίλους για νέα προνόμια, για μεγάλα κέρδη και νέα επιχειρηματικά σχέδια, την ίδια στιγμή που καλούν το λαό να υπομένει θυσίες διαρκείας και τον προειδοποιούν για «δύσκολους» και «ανηφορικούς» δρόμους, είτε θα ενισχύσουν το ΚΚΕ, που καλεί το λαό να περάσει στην αντεπίθεση με σημαία του τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα.
Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο ισχυρή θα είναι εκείνη η δύναμη που είναι σταθερά και μόνιμα δίπλα τους, μπροστά στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα.
Κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.
Οι εργάτες ψηφίζουν ΚΚΕ.
Αυτή είναι η μόνη κερδισμένη ψήφος!https://www.902.gr

Η λίστα ιστολογίων μου