ΚΙΝΑΛ Ετοιμότητα να συμβάλει στην «πολιτική σταθερότητα» που θέλει το κεφάλαιο

ΚΙΝΑΛ

Ετοιμότητα να συμβάλει στην «πολιτική σταθερότητα» που θέλει το κεφάλαιο

Την υπόσχεση στο κεφάλαιο ότι το ΚΙΝΑΛ θα ασκεί «υπεύθυνη αντιπολίτευση» στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, παρείχε για ακόμη μια φορά η Φώφη Γεννηματά, παρουσιάζοντας χτες το πρόγραμμα του κόμματός της για την οικονομία και την κοινωνική πολιτική, το οποίο ικανοποιεί μία προς μία τις αξιώσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων.
Συνοψίζοντας τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει στο αστικό πολιτικό σύστημα, δήλωσε πως «ισχυρό» ΚΙΝΑΛ «σημαίνει ομαλότητα και πολιτική σταθερότητα στη χώρα», με «πίστη στην ανάγκη για εθνική συνεννόηση, στα εθνικά θέματα και σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της χώρας». Όρισε δε ως «μεγάλη πρόκληση» «να ανασυντάξουμε την οικονομία ώστε να μην ξαναζήσουμε το φάσμα χρεοκοπίας του 2009 και να μην καταφύγουμε σε νέα μνημόνια (...) Να εδραιώσουμε τη θέση μας στην Ευρωζώνη».
Ως «πρώτη μέριμνα» του ΚΙΝΑΛ παρουσίασε την «ανάκαμψη των επενδύσεων, της παραγωγής και της απασχόλησης». «Το ΚΙΝΑΛ πιστεύει ακράδαντα ότι η "λυδία λίθος" για τη νέα πορεία της χώρας μας είναι οι επενδύσεις», είπε χαρακτηριστικά, και κάλεσε «να εξαλείψουμε τις αβεβαιότητες» που βλέπουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, «να τελειώνουμε με την πόλωση, την υποβάθμιση των θεσμών και το τοξικό κλίμα που διώχνει και αποθαρρύνει επενδύσεις».
Ζήτησε «πολιτική σταθερότητα», «που εκφράζεται με την αναγκαία εθνική συνεννόηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020, την συνταγματική αναθεώρηση, την αλλαγή του εκλογικού νόμου με ένα δίκαιο αναλογικότερο σύστημα που δίνει βιώσιμες κυβερνήσεις». «Ποιος άραγε θα επενδύσει τα χρήματά του αν κυριαρχούν διχαστικές λογικές του τύπου "τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν" και συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις;», αναρωτήθηκε.
Πρότεινε, επίσης, «προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές», όπως «κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων με fast track διαδικασίες κατά το πρότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων, για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων», «επέκταση του μηχανισμού των ΣΔΙΤ. Με προτεραιότητες την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, του ορυκτού πλούτου, την παραγωγή νέων ποιοτικών υπηρεσιών (π.χ. πράσινες υποδομές), τη διαχείριση των αποβλήτων, το ζωντάνεμα παραδοσιακών κτιρίων». «Μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από το 29% στο 20%», «ψήφιση ενός φορολογικού συστήματος που θα αντέξει στο χρόνο, θα δημιουργήσει σταθερούς κανόνες για τις επενδύσεις», «επιδότηση νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα», «ανοιχτές και ανταγωνιστικές αγορές χωρίς ξεπερασμένους προστατευτισμούς» κ.ά.https://www.902.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου