ΣΥΡΙΑ Συνεχίζεται η πυρπόληση καλλιεργημένων εκτάσεων στα δυτικά της χώρας

Συνεχίζονται, για δεύτερη βδομάδα, οι μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται σε χωράφια στα δυτικά της Συρίας
Εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργημένων χωραφιών έχουν γίνει στάχτη, με τον ΟΗΕ να καταγγέλλει ότι ένοπλοι πυρπολούν χιλιάδες στρέμματα σταριού και άλλων καλλιεργειών στο πλαίσιο μιας εκστρατείας η οποία έχει μετατρέψει τα τρόφιμα σε «όπλο πολέμου» και έχει αναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους να διαφύγουν.
Τις τελευταίες βδομάδες το «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη για την πυρπόληση «δεκάδων στρεμμάτων» αγρών με στάρι στη βορειοανατολική Συρία.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο «Al Ikhbaria» μετέδωσε σήμερα ότι ένας δημοσιογράφος που εργάζεται στο δίκτυο συνελήφθη από τις κουρδικές δυνάμεις που ελέγχουν τη βορειοανατολική Συρία.
Ο Μοχάμεντ Τάουφικ αλ Σάγιρ «απήχθη διότι μαγνητοσκοπούσε την πυρκαγιά που ξέσπασε σε χωράφια σταριού» στην επαρχία Καμισλί, μετέδωσε σήμερα. Το δίκτυο κατηγόρησε την «Ασαγιές», την τοπική αστυνομία που εξαρτάται από τις ημιαυτόνομες αρχές των Κούρδων, ότι συνέλαβε τον απεσταλμένο του. Την είδηση για τη σύλληψη του δημοσιογράφου μετέδωσε και το κρατικό πρακτορείο «Sana», όμως δεν την έχουν σχολιάσει οι κουρδικές αρχές.
Οι μεγάλες πόλεις στα βορειοανατολική, όπως η Χασακέ και η Καμισλί, είναι υπό τον έλεγχο των Κούρδων, όμως οι συριακοί κρατικοί θεσμοί εξακολουθούν να είναι παρόντες. Στον ιστότοπό της η «Ασαγιές» αναφέρει ότι συμμετέχει στη μάχη κατά των πυρκαγιών που κατακαίουν αγρούς.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)https://www.902.gr

Η λίστα ιστολογίων μου