Απόβαση των ΗΠΑ: Η Αλεξανδρούπολη ετοιμάζεται για κατάσταση πολιορκίας

 


Ακόμα δεν στέγνωσε το μελάνι από τη νέα συμφωνία παραχώρησης βάσεων «αορίστου χρόνου» στις ΗΠΑ και σε λίγες μέρες ξεκινάει η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική απόβαση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.  Με τη νέα συμφωνία οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ αποκτούν στη χώρα μας θεσμοθετημένη πρόσβαση στο πεδίο βολής του Λιτόχωρου, στην Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας και στην Αλεξανδρούπολη, πύλη για την ανάπτυξη και αναδίπλωση των Αμερικανικών Στρατιωτικών Δυνάμεων που σταθμεύουν στην Ανατολική Ευρώπη. Και δεν έχασαν καθόλου χρόνο να την εκμεταλλευτούν. Ήδη άρχισε η προετοιμασία για την αντιρωσική πολεμική άσκηση επίδειξη της αμερικανικής στρατιωτικής διείσδυσης στα Βαλκάνια που ξεκινάει σε λίγες βδομάδες. Η επιθετική προέλαση στρατιωτικών δυνάμεων θα ξεκινήσει από την Αλεξανδρούπολη, θα εισχωρήσει στα Βαλκάνια (Ρουμανία-Βουλγαρία) και εν συνεχεία στην κεντρική Ευρώπη (Ουγγαρία), παρακάμπτοντας τον Βόσπορο. Το «ασφαλές λιμάνι» της Αλεξανδρούπολης θα έχει κομβικό ρόλο στην αμερικανονατοϊκή εκστρατεία περικύκλωσης της Ρωσίας σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη προκαλώντας την αντίδραση της Μόσχας.

Στο πλαίσιο της άσκησης το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό USNS Yumma θα προσεγγίσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα αρχίσει να ξεφορτώνει. Θα ξεφορτώνει τα πάντα, από επιθετικά ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, άρματα μάχης, πυροβόλα, τροχοφόρα θωρακισμένα, βαρύ οπλισμό. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι τόση ισχυρή η δύναμη πυρός που θα ξεφορτώσουν στην Αλεξανδρούπολη οι Αμερικανοί που είναι σαν να ετοιμάζονται για πόλεμο. Η ελληνική κυβέρνηση σχεδόν πανηγυρίζει ότι η παραχώρηση της Αλεξανδρούπολης στους Αμερικανικούς στέλνει μήνυμα στην Τουρκία και στη μειονότητα της Θράκης.


Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη για τους Αμερικανούς. Ο Τζέφρι Πάιατ ισχυρίστηκε ότι η στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας μπορεί να ενισχυθεί ακόμα παραπέρα και μιλάει για κοινούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και δράσεις σε «ευρεία περιοχή που φτάνει από τα Δυτικά Βαλκάνια έως τη Μαύρη Θάλασσα, από την Ανατολική Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική, μέσω του Κόλπου, μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό»!https://prin.gr/

Η λίστα ιστολογίων μου