«Μείωση έως και 30% στις συντάξεις από το 2013»

Για μείωση στις συντάξεις που θα αγγίξει ακόμη και το 30% βάσει της νέας μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό έκανε λόγο την Τρίτη ο επιστημονικός συνεργάτης της ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα.

«Από την 1η Ιανουαρίου του 2013 θα έχουμε άνοδο ορίων ηλικίας, και θα μειωθούν σταδιακά οι επικουρικές συντάξεις έως 20%. Περαιτέρω, από την 1η Ιανουαρίου 2013 θα μειώνεται και η κύρια σύνταξη βάσει του νέου τρόπου υπολογισμού της» σημείωσε, υπολογίζοντας ότι η συνολική μείωση θα ανέρθει στο 30%.

Ο κ. Ρωμανιάς δήλωσε ότι οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν θα επηρεαστούν από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, προσθέτοντας όμως ότι με μηδενικές αυξήσεις τα 2 τελευταία χρόνια έχασαν σε αγοραστική δύναμη, ενώ οι συνταξιούχοι σε ΟΤΕ και ΔΕΗ υφίστανται και 10% μείωση.

Για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αναφέρθηκε ότι θα υπάρχει ποινή μείωσης της σύνταξης από 4,5% σήμερα σε 6%.

«Το πρόβλημα μας είναι να έχουμε συντάξεις με τις οποίες ο συνταξιούχος θα ζει αξιοπρεπώς» υπογράμμισε ο κ. Ρωμανιάς.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της ανεργίας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι "ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, χρειάζεται ανάπτυξη για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας".πηγηhttp://www.skai.gr:

Η λίστα ιστολογίων μου