Αντιδράσεις για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων

Με την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων να βρίσκεται "προ των πυλών", οι αντιδράσεις στους θιγόμενους κλάδους εντείνονται.

Στο θέμα αναφέρθηκαν την Τρίτη στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» ο γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Κωνσταντίνος Δήμος και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΣΑΤΑ μόνο στην Αθήνα υπάρχουν σήμερα 14.000 ταξί. «Για τι κλειστό επάγγελμα μιλάμε. Από τι στιγμή που υπάρχει υπερπληθώρα ταξί πρέπει να δούμε τις υποδομές και την ενίσχυση του ανταγωνισμού» δήλωσε.

«Θέλουμε τα ταξί να υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι αυτοαπασχολούμενοι, ή μερικές επιχειρήσεις στα χέρια λίγων;» ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών δήλωσε ότι στον κλάδο του έγινε μια επένδυση για να αποκτηθεί η συγκεκριμένη άδεια. «Ας μας δώσει το κράτος τα χρήματα πίσω και ας ανοίξει το επάγγελμα» ανέφερε.

«Ζητούμε ίση μεταχείριση από τους νεοεισερχόμενους στο χώρο, και κατοχύρωση των περιουσιακών μας στοιχείων» πρόσθεσε ο κ. Τζωρτζάτος.

Σημειώνεται ότι για το θέμα αναμένεται να συγκροτηθεί διυπουργική επιτροπή, η οποία θα συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Σε πρώτη φάση, στο επίκεντρο βρίσκεται ο κλάδος των Μεταφορών (βαρέα φορτηγά και ταξί) και ακολουθούν τα φαρμακεία.πηγηhttp://www.skai.gr:

Η λίστα ιστολογίων μου