Στο «στόχαστρο» της UEFA βρίσκονται 39 ύποπτοι αγώνες του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Στο «στόχαστρο» της UEFA βρίσκονται 39 ύποπτοι αγώνες του ελληνικού ποδοσφαίρου! Σύμφωνα με τους τέσσερις φακέλους απέστειλε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στην ΕΠΟ, οι 4 από τους ύποπτους αγώνες είναι της SuperLeague(2009 - 2010), 3 του Κυπέλλου Ελλάδας και 32 της Β΄Εθνικής (της σεζόν 2008 - 2009 και 2009 - 2010).Όπως διαβάζουμε στην «Ελευθεροτυπία», όλα τα ύποπτα ματς είναι ταξινομημένα σε κατηγορίες ανάλογα με το βαθμό διαφθοράς που προκύπτει από το BFDS (Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης), σε ελαφρώς ύποπτα, ύποπτα, σοβαρά ύποπτα, διεφθαρμένα και άκρως διεφθαρμένα. Στους φακέλους -που φέρουν τον χαρακτηρισμό «confidential» (εμπιστευτικό)- υπάρχουν άκρως αποκαλυπτικές αναφορές για τους ύποπτους αγώνες.
Για παράδειγμα, για τον αγώνα Διαγόρα - Εθνικού Αστέρα της Β’  Εθνικής (3 - 1) στις 17/1/2010 η UEFA επισημαίνει: «σε ματς με συντριπτική νίκη, το πιο ακραία διεφθαρμένο παιχνίδι που είδαμε ποτέ».«Αν ήταν ταινία του Χόλιγουντ, όλοι θα έλεγαν ότι είναι τελείως εξωπραγματική και θα τη χαρακτήριζαν αποτυχία. Για μας είναι ένα ξεκάθαρα διεφθαρμένο παιχνίδι», γράφει η ομοσπονδία για τον αγώνα Διαγόρα - Εθνικού Π. της Β’ Εθνικής (2-2) την 1/2/2009.
Ερωτηματικά πάντως προκαλεί καθυστέρηση με την οποία η ΕΠΟ έστειλε τον τέταρτο φάκελο στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που περιέχει τρεις ύποπτους αγώνες της Super League. Αν και ο φάκελος παραδόθηκε από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία στην ελληνική τον Ιούνιο του 2010, διαβιβάστηκε στην Γραμματεία στις 10 Νοεμβρίου του 2010.

Η λίστα ιστολογίων μου