Δεν είχε αποτέλεσμα η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής Δεν τα βρίσκουν για τις τηλεμαχίες

Δεν τα βρίσκουν για τις τηλεμαχίες

Χωρίς συγκεκριμένη απόφαση έληξε η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για το θέμα των τηλεμαχιών στο υπουργείο εσωτερικών. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που εξήλθαν από τη συνεδρίαση «έδειχναν» την Ν.Δ. ως υπεύθυνη του αδιεξόδου. Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ προσήλθε στη συνεδρίαση επαναλαμβάνοντας την πρόταση του για δύο συν δύο τηλεμαχίες δηλαδή δύο με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων και δύο με τη συμμετοχή των δυο αρχηγών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η ΝΔ έφερε στη συζήτηση την αντίδραση των δημοσιογράφων που συμμετείχαν στην τηλεμαχία του 2009 οι οποίοι είχαν μιλήσει για ασφυκτικό πλαίσιο για αυστηρούς κανόνες οι οποίοι εμπόδιζαν την ελεύθερη συζήτηση. Εξερχόμενος από τη συζήτηση ο αναπληρωτής υπεύθυνος τύπου κόμματος κύριος Γιώργος Μουρούτης, δήλωσε πως: «η ΝΔ έθεσε το θέμα του ντιμπέιτ. Το ΠΑΣΟΚ ήθελε διάλογο ανάμεσα στους δυο, αυτό δεν είναι δημοκρατία. Τα άλλα κόμματα ήθελαν διάλογο χωρίς κανόνες. Μια σούπα δηλαδή. Δυστυχώς το θέμα οδηγείται σε αδιέξοδο μακάρι να βρεθεί λύση».
  Το κουμμουνιστικό κόμμα ζήτησε να πραγματοποιηθεί τηλεοπτική συζήτηση των αρχηγών με ίση συμμετοχή όλων των κομμάτων ίδιες ερωτήσεις, και τους δημοσιογράφους να τους επιλέξει η ΕΣΗΕΑ. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κύριος Μεντρέκας βγαίνοντας δήλωσε πως υποτιμούμε την νοημοσύνη του ελληνικού λαού βάζοντας στο επίκεντρο την αντιπαράθεση γύρω από τον ντιμπέιτ. Αλίμονο στους εργαζόμενους που περιμένουν μια δίλεπτη τοποθέτηση και μια ατάκα των αρχηγών των κομμάτων για να κρίνουν ποιο κόμμα εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν να συμμετέχουν μόνο τα κόμματα που έχουν συγκροτήσει κοινοβουλευτικές ομάδες στη βουλή. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κύριος Τερενς Κουίκ είπε: «ζητήσαμε να γίνει το ντιμπέιτ. Οι δημοσιογράφοι να επιλέξουν τον χρόνο και τους κανόνες και όποιος δεν θέλει να μη συμμετέχει, να μείνει η θέση του κενή». Επιπλέον ο κύριος Αλέκος Καλύβης δήλωσε πως: «κανένα από τα δύο κόμματα δεν ήθελαν τον οργανωμένο διάλογο. Καταγγείλαμε την προνομιακή μεταχείριση μεταξύ των κομμάτων και έκανε λόγο για υπερβολική παροχή χρόνου στα δύο μεγάλα κόμματα».
Η Κοινωνική Συμφωνία τέλος, υποστήριξε να γίνει η τηλεοπτική συζήτηση σε κάθε περίπτωση και να  προσέλθει σε αυτή όποιο κόμμα επιθυμεί.http://www.protothema.gr

Η λίστα ιστολογίων μου