Ενεργοποιήστε τον μεταβολισμό σας!Ο μεταβολισμός αξιοποιεί την τροφή που τρώμε για ενέργεια, επανορθώνει τους ιστούς και συμβάλλει στην ανάπτυξη,

Ο μεταβολισμός αξιοποιεί την τροφή που τρώμε για ενέργεια, επανορθώνει τους ιστούς και συμβάλλει στην ανάπτυξη, οπότε μη νομίζετε ότι με το να μην τρώτε θα χάσετε βάρος. Το αντίθετο: αν ο οργανισμός μας δεν έχει «καύσιμα» επιβραδύνει και τη διαδικασία καύσεων…
Τι μπορείτε να κάνετε για να τον ενισχύσετε:
1 Καταναλώνετε συχνά γεύματα: Προσπαθήστε να τρώτε 5 με 6 μικρά γεύματα την ημέρα. Όταν τροφοδοτείτε τακτικά με τροφή τον οργανισμό σας, διατηρείτε σε υψηλά επίπεδα το μεταβολισμό σας.
2 Μην ξεχνάτε το πρωινό: Αν ο μεταβολισμός σας ξεκινήσει να λειτουργεί νωρίς, θα καίτε περισσότερες θερμίδες. Το σώμα σας είναι πιο ανεκτικό στη γλυκόζη το πρωί, οπότε μπορείτε να φάτε αρκετούς υδατάνθρακες.
3 Καταναλώστε περισσότερη πρωτεΐνη: Χτίζει μυς και τη χρειάζεστε για την ενίσχυση του μεταβολισμού. Η άπαχη πρωτεΐνη είναι ακόμα καλύτερη, αφού περιέχει λιγότερες θερμίδες.
4 Φάτε περισσότερες φυτικές ίνες: Ισχύει η ίδια αρχή όπως και με την πρωτεΐνη. Ο οργανισμός δυσκολεύεται περισσότερο να επεξεργαστεί τις φυτικές ίνες, οπότε θα αυξήσετε τον μεταβολισμό μέσω αυτής της διαδικασίας.
5 Προπονηθείτε με βάρη: Η προπόνηση με βάρη είναι η απόλυτη άσκηση για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Όσο πιο έντονη είναι η άσκησή σας κι όσο περισσότερους μυς ασκείτε, τόσο καλύτερη αύξηση του μεταβολισμού θα πετύχετε και μετά την προπόνηση, θα καίτε θερμίδες για περισσότερη ώρα.
6 Κάντε πιο έντονη αεροβική: Μια 10λεπτη διαλειμματική προπόνηση στο ποδήλατο είναι πιο ωφέλιμη από μια 30λεπτη αργή προπόνησηhttp://www.ourlife.gr.

Η λίστα ιστολογίων μου